ANM a anunțat prognoza meteo pentru perioada 19 august – 2 septembrie 2024. Dispare caniculă și urmează o perioadă cu ploi și temperaturi în scădere

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 20 aug 2024, 10:33

ANM a anunțat prognoza meteo pentru perioada 19 august – 2 septembrie 2024

Sursa: pixabay.com

Potrivit ANM, în perioada 19 august – 2 septembrie 2024, canicula se stinge și treptat apar ploile, iar temperaturile vor începe să scadă.

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 19 august – 2 septembrie 2024. Potrivit acestora, canicula începe să își piardă din intensitate, iar odată cu ea scad și temperaturile și apar ploile. Când urmează să scăpăm de caniculă?

Prognoza meteo pentru Banat

În primele două zile temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 38 de grade.

În următoarele trei zile maximele termice vor scădea, media lor se va situa în jurul valorii de 32 de grade și vor caracteriza o vreme călduroasă. În weekend va fi caniculă, pentru ca la începutul celei de a doua săptămâni temperaturile maxime să scadă din nou ușor. În continuare, până la finalul intervalul de prognoză media maximelor termice va avea variații, în general, între 32 și 36 de grade. Media minimelor termice, va fi apropiată de 20 de grade în primele patru dimineți apoi se vor situa, în marea lor majoritate, între 16 și 19 grade.
Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi mai probabile în jurul zilei de 21 august și după data 27 august.

Prognoza meteo pentru Crișana

În primele zile de prognoză, vremea se va menține extrem de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 37 de grade, iar a minimelor de 18...20 de grade. Între 21 și 23 august media va fi mai mică, a maximelor nu va mai trece de 33 de grade, iar ale minimelor va fi de 15...19

grade. În zilele care vor urma media temperaturilor maxime va oscila în general între 31 și 36 de grade, iar a minimelor între 15 și 18 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în jurul zilei de 21 august și după data 27 august.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În primele trei zile temperaturile vor fi ridicate, iar media maximelor va fi de 33...35

de grade. Apoi, până în jurul datei de 27 august aceasta va avea variații între 30 și 33 de grade. În zilele care vor urma temperaturile maxime vor fi în medie de 29...32 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 12 și 16 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în zilele de 22, de 23 august și după data 26 august.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Citește și: Avertizare ANM pentru ziua de marți: Două județe se află sub cod roșu de caniculă. Valul de căldură persistă asupra României

Prognoza meteo pentru Maramureș

În intervalul 19- 21 august media maximelor de temperatură va fi de 33...35 de grade, iar a minimelor de 16...18 grade, iar între 22 și 27 august va avea oscilații între 29 și 33 de grade în cazul maximelor și între 14 și 17 grade în cel al minimelor. După această dată nu vor mai fi variații semnificative, maximele vor fi în medie de 30...32 de grade, iar minimele de 15...16 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în jurul zilei de 22 august și după data 27 august.

Prognoza meteo pentru Moldova

Potrivit ANM, în primele trei zile media maximelor termice va fi ridicată și se va situa între 33...35 de grade. Apoi, până la finalul intervalului de prognoză, va avea variații între 30 și 34 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 15 și 18 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în jurul datei de 22 august și după data de 26 august.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În cele două săptămâni de prognoză, vremea se va menține călduroasă, media maximelor termice urmând a atinge valori în general între 31 și 34 de grade. Media minimelor termice va avea variații între 18 și 21 de grade. Manifestări pentru instabilitate atmosferică vor fi posibile după data de 26 august.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi ridicate și ploi în partea de vest: Cum va fi vremea în țară marți, 20 august 2024

Prognoza meteo pentru Muntenia

Vremea în prima săptămână va fi extrem de călduroasă, iar media temperaturilor maxime va fi de 35-38 de grade Celsius, iar cea a minimelor de 17-19 grade Celsius.

În cea de a doua săptămână temperaturile vor începe să scadă treptat astfel că, media va fi de 33-36 de grade celsius, iar cele minime de 16-18 grade Celsius. Perioade scurte cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile în a doua parte a intervalului de prognoză.

Prognoza meteo pentru Oltenia

În prima săptămână din perioada 19 august – 2 septembrie 2024, vreme a va fi extrem de călduroasă, cu temperaturi medii cuprinde între 35-38 de grade Celsius, iar cele minime între 17-20 de grade Celsius.

Începând cu a doua săptămână, temperaturile se vor află într-o ușoară scădere, astfel că, media temperaturilor maxime se va încadra între 33-36 de grade Celsius, iar cea minimă între 15-19 grade Celsius.

De asemenea, vor fi perioade scurte de instabilitate atmosferică în a doua perioadă a intervalului.

Prognoza meteo la munte

În prima parte a intervalului media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20-25 de grade Celsius, iar cea a minimelor va fi cuprinsă între 11-15 grade Celsius. În a doua parte, se vor semnala ploi, mai ales în jurul datei de 22 august, dar și după data de 26 august 2024.

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.