ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Când se va încălzi și cum va fi vremea de Paște în acest an

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 27 dec 2023, 00:50

Meteorologii avertizează că de luni, 27 martie, vremea se va răci semnificativ, dar care va fi temperatura pentru următoarele patru săptămâni.

Sursa: https://pixabay.com/

Meteorologii avertizează că de luni, 27 martie, vremea se va răci semnificativ, dar care va fi temperatura pentru următoarele patru săptămâni.

ANM a emis duminică, 26 martie, prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea se va răci brusc și vor fi condiții de ninsoare.

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ și răcire accentuată a vremii cu îngheț la sol și brumă.

Citește și: Prognoza meteo ANM luni, 27 martie 2023. Temperaturile vor fi ridicate, însă precipitațiile vor veni însoțite de descărcări electrice

Specialiștii avertizează că, în intervalul 27 martie, ora 6:00 – 29 martie, ora 21:00, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest şi vor cuprinde cea mai mare parte a țării. 

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile și va avea viteze de 45-65 km/h și va sufla tare în zona montană.

Marți și miercuri, temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul țării, luni seară vor fi averse ce pot avea şi caracter torențial, descărcări electrice şi posibil căderi de grindină. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale în majoritatea zonelor țării.

De asemenea, în intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...65

km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Citește și: Prognoza meteo ANM marți, 28 martie 2023. Vremea se va răci semnificativ, iar în unele zone apar condiții de ninsoare

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

În perioada 24 martie – 3 aprilie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, iar regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, estice, sud-estice, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În perioada 3 – 10 aprilie, temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile estice, sud-vestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În perioada 10 – 17 aprilie,  temperaturile medii vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În perioada 17 – 24 aprilie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

De Paște va fi cald, cu șanse de precipitații sub formă de ploaie în anumite regiuni din țară.

Estimările meteorologice pentru intervalul 27 martie – 24 aprilie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităților de precipitații este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.