ANM a emis astazi o noua avertizare Cod Portocaliu de ploi torentiale, vijelii si grindina! Iata care sunt zonele vizate de fenomenele meteo extreme!

Author: D.I.
Actualizat: 27 ian 2021, 15:10

Vremea continua sa faca ravagii si astazi in cea mai mare parte a tarii.

ANM a emis astazi o noua avertizare Cod Portocaliu. Joi, vremea nu se imbunatateste deloc. Va mai ploua in reprize scurte, dar abundente, se pot strange 30...60 l/mp, iar instabilitatea va fi mai pronuntata in sud, centru si vest.
Soarele va aparea din cand in cand, dar maximele scad si vor fi de la 19 grade in depresiuni, la 28 de grade in vestul Olteniei.

ANM a emis astazi o noua avertizare Cod Portocaliu

Interval 25 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 23:00, in zonele montane, precum și local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și în sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.


ANM a emis astazi o noua avertizare Cod Galben

Interval 25 iunie, ora 10:00 – 26 iunie, ora 02:00, in intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50

l/mp.
Notă: La sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

Citeste si: Prognoza meteo pe o luna. Cum va fi vremea in fiecare saptamana care urmeaza

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vremea la București

În Bucureşti, cam aceeaşi situaţie. Vreme schimbătoare, câteva ore cu soare şi ploi de scurtă durată, torenţiale şi zgomotoase. Presiunea atmosferică rămâne scăzută, iar maximă abia atinge 24...25 de grade.

Vremea la munte

La munte, săptămâna începe cu o răcorire uşoară şi cu ploi serioase. Aşteptam averse, cu toată suita de fenomene extreme: răbufniri ale vântului, grindină, ploi torenţiale.

Vremea la mare

Pe litoral, săptămână se desfăşoară sub semnul instabilităţii, dar se arata şi soarele printre picături. Astăzi, se anunţă vreme răcoroasă, va ploua în mai multe reprize şi se pot produce vijelii şi pe aici. Apamarii începe să se încălzească în staţiunile nordice.