ANM a emis cod portocaliu și galben de vreme rea. Care sunt zonele vizate de avertizările meteo?

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 27 aug 2020, 16:56
Alertă metro: cod portocaliu și galben de vreme rea
Sursa: PixaBay

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme capricioasă în mai multe zone ale țării. Au fost emise avertizări cod galben și portocaliu de vreme rea.

La început de săptămână, vremea se schimbă radical. După un weekend însorit, cu cer senin și temperaturi ridicate, vremea se strică în mai multe regiuni, astfel că meteorologii au emis mai multe avertizări meteo de vreme rea. Ploile vor pune stăpânire pe mai multe zone ale țării și vor fi însoțite de descărcări electrice, vijelii și grindină.

Cod portocaliu de furtuni emis de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu de furtuni care va intra în vigoare pe 24 august, ora 12 și se va menține până la ora 23:00. În acest interval de timp, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă vor fi însemnate cantitativ. Codul portocaliul de furtuni vizează cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali.

În aceste regiuni, meteorologii anunță averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Mai mult decât atât, cantitățile de apă vor fi însemnate cantitativ și pot depăși 30-40 l/mp, iar pe arii restrânse, cantitățile de apă pot atinge și 50...70 l/mp.

Citeste si: Temperatura apei marii pentru saptamana 24- 30 august in principalele statiuni din Constanta

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cod galben de ploi și vijelii

Pentru sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și zonele de munte, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi și vijelii. Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 24 august, ora 10:00 – 25 august, ora 23:00. În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, astfel că vor exista perioade cu averse care pot căpăta caracter torențial.

Pot fi intensificări se scurtă durată ale vântului, grindină și descărcări electrice. Meteorologii au anunțat că, în aceste zone cantitățile de apă pot depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Citeste si: ANM a emis prognoza pentru luna august! Ultima luna a verii debuteaza cu vreme caniculara! Iata ce ne asteapta in urmatoarele saptamani!

Astfel, vremea este capricioasă la început de săptămână, însă meteorologii au anunțat că spre jumătatea săptămânii ploile vor dispărea, iar temperaturile vor fi în creștere.

Citeste si: Alertă meteo: Cod portocaliu de furtuni. Ce judeţe sunt afectate?

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?