ANM a emis o avertizare meteo cod galben de caniculă. Zonele din țară unde vremea va deveni deosebit de caldă în zilele următoare

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 28 aug 2020, 12:14
Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă
Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță un final de săptămână cu temperaturi foarte ridicate și a emis un cod galben de caniculă.

Dacă săptămâna a debutat cu vreme rece și mohorâtă, în acest weekend, temperaturile vor crește mult peste valorile normale ale acestei perioade. Urmează trei zile cu disconfort termic accentuat în mai multe județe ale țării. 

Cod galben de caniculă emis de ANM. Ce zone sunt vizate?

Meteorologii anunță vreme frumoasă, cu mult soare și temperaturi foarte ridicate la finalul acestei săptămâni.

Astfel, ultimele zile ale lunii august aduc temperaturi peste 30 de grade și un disconfort termic accentuat.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 28 august. Vreme călduroasă în majoritatea zonelor țării

Meteorologii au anunțat că în zonele de câmpie și de podiș va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Avertizarea meteo cod galben de caniculă este valabilă în intervalul 29-31 august și va cuprinde majoritatea zonelor țării.

În acest interval de timp, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În ultimul weekend de vară, temperatura din termometre va urca destul de mult, iar maximele vor atinge valori cuprinse între 33 și 36 de grade, iar în regiunile sudice ale țării se pot depăși chiar și 37 de grade.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: ANM a emis prognoza pentru luna august! Ultima luna a verii debuteaza cu vreme caniculara! Iata ce ne asteapta in urmatoarele saptamani!

Codul galben de caniculă emis de meteorologi va cuprinde aproape toată țara, 36 de județe fiind sub avertizare meteo. Astfel, urmează trei zile fierbinți în România.

Valul de caniculă anunțat acum de către meteorologi vine după ce, la începutul acestei săptămâni, vremea a fost rece și mai multe zone ale țării au fost sub avertizare meteo cod portocaliu și galben de furtuni, vijelii și descărcări electrice.

Mai mult decât atât, cantitățile de apă au fost destul de însemnate, depășind izolat chiar și 50...70 l/mp, în timp ce temperaturile au coborât destul de mult la începutul săptămânii. De miercuri, vremea a început ușor să se încălzească, în anumite zone fiind chiar mai cald decât ar fi normal pentru data din calendar.

Citeste si: Vremea. ANM a anunțat prognoza meteo pentru weekend: Este cod galben de caniculă

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?