Anthony Fauci, avertisment dur. Greșeala care poate duce la apariția unor variante mai puternice ale coronavirusului

Editor Web: Amalia Georgescu
Actualizat: 21 iul 2022, 14:00
Anthony Fauci, noi informații despre vaccinul anti-Covid-19
Sursa: Instagram, Pixabay

Întreaga lume așteaptă ca vaccinurile anti-Covid-19 să pună capăt pandemiei de coronavirus, iar în acest context, Anthony Fauci a lansat un avertisment dur. Ce poate favoriza apariția unor variante mai puternice ale coronavirusului?

Vaccinurile anti-Covid-19 sunt administrate la nivel mondial, însă există un detaliu care a stârnit îngrijorarea lui Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA. În ce condiții ar putea apărea variante mai puternice ale coronavirusului?

Anthony Fauci trage un semnal de alarmă. De ce nu ar trebui amânată administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid-19?

Specialiștii spun că administrarea vaccinului anti-Covid-19 este cea mai bună și sigură soluție pentru a pune capăt pandemiei de Covid-19 la nivel mondial, însă este foarte important ca toți pașii să fie respectați. Astfel, Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a lansat un avertisment dur legat de adminstrarea rapelului la timp. Specialistul a ținut să sublinieze că în situația în care rapelul nu este administrat la intervalul de timp potrivit, există șanse mari să apară noi variante ale coronavirusului, de această dată mult mai puternice și mai contagioase.

Deși prima doza de vaccin anti-Covid-19 poate oferi o protecție împotriva noului coronavirus, Anthony Fauci a explicat că pentru a lupta eficient împotriva COVID-19 este nevoie de administrarea ambelor doze de vaccin. 

Citeste si: Cele șapte semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Dată fiind maniera în care virusurile răspund la presiune, ai putea neintenționat să selectezi mai multe mutații. Din acest motiv, trebuie să mergem în continuare pe ceea ce considerăm că este abordarea optimă, și anume de a continua să vaccinăm cât mai multe persoane posibil cu prima doză, dar să ne asigurăm de asemenea că oamenii vor primi a doua doză la timp.”, a spus doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, potrivit observatornews.ro .

Imunologul american nu vede cu ochi buni stategia adoptată în Marea Britanie, acolo unde se dorește amânarea administrării celui de-al doilea vaccin. 

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a precizat că în urma studiilor efectuate de oamenii de știință s-a constatat că administrarea la timp a ambelor doze ale vaccinurilor Pfizer și Moderna oferă o protecție de 10 ori mai mare împotriva noului coronavirus, comparativ cu situațiile în care este administrată o singură doză de vaccin. 

Citeste si: Simptome noi de Covid-19! Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Se pot confunda ușor cu alte afecțiuni

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.