Antrenorul belgian al Simonei Halep - primele declaratii dupa ce a fost concediat

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:46

Antrenorul belgian al Simonei Halep face primele declaratii dupa ce sportiva noastra a anuntat ca renunta la colaborarea cu el.

Tehnicianul crede ca tenismena a incheiat socotelile cu el influentata de anturaj. "Am intrerupt colaborarea. A fost un an foarte bun cu el, m-a ajutat din multe puncte de vedere, a facut rezultate foarte bune impreuna", a decalarat Simona.

"Am avut un an extraordinar impreuna si, pentru mine, nu era nicio problema sa continui sa lucrez in aceleasi conditii, dar, am simtit ca ei isi doreau o echipa romana completa.

In final, situatia a fost dificila pentru ea. Ea a fost influentata de anturaj. Desi am avut o buna relatie cu echipa si cu familia ei".

Simona a cunoscut succesul alaturi de antrenorul belgian. Tehnicianul o antrena de la inceputul anului, pe cand era inca locul 10 WTA. "Eu am fost un produs suta la suta romanesc. Eu am lucrat numai cu romani, pana anul acesta, in februarie, cand am inceput sa lucrez cu un belgian", declara Simona.


"Pe de o parte, ea nu si-a imaginat niciodata asemenea rezultate, iar pe de alta parte, a uitat repede acest lucru. Ea a trecut prin schimbari, in acest an, si ca om. La inceputul sezonului, era o fata timida, dar, la finalul anului era o vedeta mondiala, care a jucat in finala la Roland Garros si la Turneul Campioanelor".

Inca isi pastreaza modestia: "Pentru ca nu sunt foarte inalta, nu am forta supranaturala.
Incerc sa pun in evidenta calitatile mele".

Calitatile si munca imensa au ajutat-o sa aiba performante de invidiat. Astazi, Simona se poate mandri cu doua trofee castigate la Doha si Bucuresti, dar si cu 3 finale, Madrid, Roland Garos si Turneul Campioanelor. Este semifinalista la Indian Wells si Wimbledon, a ocupat timp de 8 saptamani locul 2 WTA si a castigat in intreg sezonul peste 4 milioane de dolari.


Fostul antrenor regreta pasul facut de Simona: "Viitorul va stabili daca a luat decizia sportiva cea mai buna. Cred ca este pacat ca s-a terminat. Cred ca as fi putut sa o fac o si mai buna jucatoare". S-au despartit fara scandal: "Ii doresc sa fie si el, sa urce cat mai mult ca si antrenor, sa aiba succes si, cand ne intalnim la turnee, sa fim la fel ca inainte, pentru ca nu am nimic negativ".

##VIDEO126711##

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”