Anul 2023 vine cu pensii mai mari. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 apr 2023, 03:35

Pensiile se vor majora din anul 2023

Sursa: PixaBay

Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, a anunțat că pensiile vor crește cu siguranță de la începutul anului 2023.

Autoritățile analizează posibilitatea de a crește pensiile peste pragul de 2.000 de lei,  valoarea neimpozabilă pentru pensiile din sistemul public.

Citeste si: Ce pensii urmează să fie impozitate începând cu anul 2023. Unii români pot primi pensii cu 10% mai mari

Adrian Câciu, despre majorarea pensiilor din 2023

Adrian Câciu a anunțat că sistemul public de pensii cu valori de sub 2.000

de lei nu sunt impozitate și că doresc să găsească o variantă prin care valoarea pensiilor să crească. Impozitarea va fi atribuită celorlalte sisteme de pensii, fără a afecta partea de contributivitate.

Citeste si: Ei sunt românii care vor putea ieși mai devreme la pensie! Se întâmplă de joi, 28 iulie 2022

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Sistemul public de pensii, la acest moment, nu este impozitat. Până la o valoare de 2.000 de lei, lucrurile aşa vor rămâne. Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp lucrurile au evoluat din perspectiva inflației. În analiza pe care o facem avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia sistemului public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar sub condiţia neimpozitării părţii de contributivitate”, a declarat ministrul de Finanţe.

Citeste si: Se întâmplă de la 1 ianuarie pentru toți pensionarii din România! Anunțul a venit în urmă cu puțin timp!

Această analiză a situației se va face împreună cu Ministerul Muncii, care are toate datele cu privire la sistemul public, dar și cele referitoare la riscul de sărăcie, astfel încât să poată fi sprijinite persoanele vulnerabile.

"Analizăm acest lucru împreună cu Ministerul Muncii, pentru că Ministerul Muncii are toate datele cu privire la sistemul public de pensii şi are şi datele privind rata de deprivare materială severă, riscul de sărăcie, sunt elemente de coş de consum care trebuie luate în calcul astfel încât cetăţenii vulnerabili să fie sprijiniţi mai ales în această perioadă", a subliniat şeful de la Finanţe.

Pensiile o să fie mai mari din 2023

Cu siguranţă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023 ”, a spus ministrul de Finanţe. Ceea ce nu este încă sigur este suma cu care acestea vor crește deoarece economia țării este momentan imprevizibilă. Creșterea va veni în sprijinirea pensionarilor pentru scumpirile ce au avut loc în a doua parte a anului 2022.

Sursa: observatornews.ro

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.