Anul Nou Chinezesc 2023. Când începe Anul Iepurelui de Apă și ce schimbări sunt anunțate?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 11 oct 2023, 06:35

Anul Nou Chinezesc 2023 este Anul Iepurelui de Apă 

Sursa: freepik.com

Anul Nou Chinezesc 2023 va începe la finalul lunii ianuarie și se anunță un an al schimbărilor importante. Iată care este adevărata semnificație a anului Iepurelui conform zodiacului chinezesc!

Anul Nou Chinezesc 2023 este sărbătorit pe data de 22 ianuarie, acesta fiind anul Iepurelui. Previziunile pentru noul an sunt dintre cele mai bune, astfel că sunt șanse mari ca multe dorințe să devină realitate, fiind un an norocos.

Anul Nou Chinezesc 2023. Pe ce dată începe? 

Anul Nou Chinezesc 2023 începe pe data de 22 ianuarie, eveniment care va coincide cu un alt eveniment important din punct de vedere al astrologiei, mai exact formarea aspectului de Lună Nouă în zodia Vărsător. 

Anul Nou Chinezesc este considerată drept cea mai importantă sărbătoare tradițională a poporului chinez și este marcată printr-un amplu festival. Data la care este sărbătorită intrarea în Anul Nou Chinezesc se schimbă în fiecare an, însă există o regulă care spune că sărbătoarea trebuie să se încadreze între 21 ianuarie și 20 februarie. De obicei, ziua Anului Nou Chinezesc este a doua lună nouă după solstițiul de iarnă. 

Anul Nou Chinezesc este sărbătorit timp de 7 zile, astfel că poporul chinez nu va lucra în perioada 21-27 ianuarie 2023.  

Pe 22 ianuarie 2023 începe Anul Nou Chinezesc, acesta fiind Anul Iepurelui, mai exact, Anul Iepurelui de Apă. Anul Nou Chinezesc care începe pe 22 ianuarie 2023 se va încheia pe 9 februarie 2024, atunci când va începe Anul Dragonului.

Citește și: Horoscop Chinezesc 2023. Zodiile cărora Anul Iepurelui de Apă le așterne calea spre împlinire și succes

Ce aduce nou Anul Iepurelui de Apă? 

Anul Nou Chinezesc 2023 este Anul Iepurelui de Apă. În zodiacul chinezesc, semnul Iepurelui este sinonim cu longevitatea, pacea și prosperitatea, astfel că noul an se anunță unul cu aspecte bune din toate punctele de vedere.

Este un an al speranței, un an în care se pot întâmpla lucruri importante și se pot rezolva tot felul de probleme. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Despre persoanele care se nasc în Anul Iepurelui se spune că au o minte ageră, sunt vigilente, ingenioase și reușesc tot timpul să facă ceea ce își propun. 

În Anul Iepurelui de Apă, nativii zodiacului sunt îndemnați să fie ceva mai prudenți, mai atenți la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Este un an al echilibrului și în care toate ar trebui făcute cu măsură pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. 

Iepurele este un simbol al hărniciei și al norocului, dar și un protector al casei și al familiei.

Citește și: Horoscop chinezesc 2023 Capră. Anul Iepurelui de Apă va fi unul norocos pentru nativii din zodia Capră

Care sunt cele mai norocoase zodii în Anul Iepurelui de Apă? 

2023 este Anul Iepurelui de Apă și chiar dacă toți nativii zodiacului chinezesc se vor bucura de noroc, unele zodii vor fi privilegiate. Cele mai norocoase zodii în Anul Iepurelui de Apă sunt Bivolii, Tigrii și Șerpii. 

Bivolii vor fi nevoiți să muncească destul de mult pentru a-și atinge obiectivele, însă vor avea parte de un an foarte bun, cu multe reușite, norocul fiind de partea lor. Acestor nativi li se vor deschide foarte multe uși în Anul Iepurelui de Apă și ar fi bine să nu dea cu piciorul acestor șanse. 

Tigrii vor avea un an bun din punct de vedere profesional. Vor acumula noi cunoștințe, vor evolua la locul de muncă și chiar pot fi promovați. Cei născuți în această zodie se pot aștepta la schimbări și din punct de vedere amoros.

Șerpii au parte de un an bun în carieră, ei reușind să facă față tuturor provocărilor care vor apărea. Se vor face remarcați, iar toate le vor merge ca pe roate la job. Cei singuri își pot găsi jumătatea, în timp ce Șerpii care se află într-o relație sau sunt căsătoriți pot întâmpina unele probleme. 

Citește și: Horoscop chinezesc 2023 Șarpe: Înfruntă-ți temerile! Anul Iepurelui de Apă transformă visurile în realitate