Anul Porcului de Pamant, simbolul bunastarii si al prosperitatii. Cine va avea parte de noroc si succes

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 09 sep 2020, 20:05
noroc

Conform unui calendar care tine cont de ciclurile lunii, chinezii sarbatoresc Anul Nou, sub semnul Porcului de Pamant, care incepe pe 5 februarie.

Anul nou chinezesc cade in intervalul 21 ianuarie – 19 februarie, la a doua luna noua, dupa solstitiul de iarna. Conform traditiei, sarbatorirea Anului Nou chinezesc are loc 15 zile la rand, exact cat dureaza un ciclu lunar, de la luna noua, la luna plina. Fiecare dintre cele 15 zile de sarbatoare este dedicate anumitor activitati familiale si sociale.

Anul Nou Chinezesc

Cea mai importanta sarbatoare din calendarul chinezesc pune accentul pe familie si, de obicei, milioane de chinezi se grabesc in zilele care preced Ajunul sa paraseasca marile orase pentru a li se alatura

celor dragi.

Potrivit agentiei de presa Xinhua, 413 milioane de persoane vor calatori anul acesta spre locurile natale, pentru a se alatura familiilor.

Porci, noroc, de ce trebuie sa eviti medicamentele, rufele si copiii care plang

Exista o serie de obiceiuri si superstitii asociate primei zile a Noului An chinezesc. Astfel, oamenii trebuie, printre altele, sa evite sa spele rufe, podele, sa nu stea in preajma copiilor care plang, altfel vor avea ghinion tot anul.

De asemenea, evita sa isi spele parul, obiectele ascutite, sa aiba datorii si este de preferat ca femeile sa nu iasa din casa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Potrivit astrologiei, persoanele nascute sub semnul noului an, respectiv al Porcului (in 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019), vor avea parte de o perioada marcata de ghinion.

Numere, culori si flori norocoase

Numerele norocoase pentru cei nascuti sub semnul Porcului sunt 4, 6 si 8, culorile norocoase sunt galben, gri, auriu, florile norocoase sunt margaretele si hortensiile.

Nativii aflati sub acest semn

Persoanele nascute sub semnul Porcului sunt motivate, cinstite si pline de entuziasm, se concentreaza asupra scopurilor lor si isi dedica toata energia pentru a le atinge.

Sunt generoase cu ceilalti si cauta pozitii cheie in ceea ce priveste cariera. Nu risipesc banii, dar nici nu isi refuza placeri si pot parea materialiste.

De ce este apreciat Porcul?

Porcul simbolizeaza norocul, cinstea, prosperitatea, acest animal fiind permanent bine hranit si ingrijit.

Porcul mai reprezinta si un semn al virilitatii, motiv pentru care imaginea acestuia este de obicei regasita in dormitoarele celor care incearca sa aiba copii.

Traditii si obiceiuri

Chinezii de pregatesc de noul an facand curat in case, pe care apoi le decoreaza, printre ornamente fiind lanternele. Sarbatoarea debuteaza in ajun, cu o cina in familie, cu peste si galuste- simbolul prosperitatii.

Totodata, adultii le ofera copiilor pachetele rosii, care contin bani, pentru a-i pazi de rele si a le ura noroc.

Personalitati nascute sub acest semn

Printre celebritatile nascute in Anul Porcului se numara ducesa Camilla de Cornwall (1947), Elton John (1947), Hillary Clinton (1947), Simon Cowell (1959), Alan Sugar (1947), Amy Winehouse (1983), Elvis Presley (1935), David Bowie (1947).

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?