Anul scolar 2020: anunt despre mediile elevilor. Ce se intampla pana in data de 12 iunie

Author: B.M.
Actualizat: 07 mai 2020, 10:42
Sala de clasa

Anul scolar 2020: Profesorii vor fi nevoiti sa mearga la scoala pentru a incheia mediile elevilor.

Potrivit edupedu.ro, care citeaza mai multe surse din Ministerul Educatiei, profesorii vor trebui sa mearga la scoala pentru a incheia mediile elevilor in anul scolar 2019- 2020.

Acest lucru se va intampla in ciuda faptului ca, in marea majoritate a cazurilor, predarea va continua online pana la sfarsitul anului scolar.

”Bineințeles ca trebuie sa mearga sa incheie mediile in catalog, dupa finalizarea cursurilor (conform structurii anului scolar)”, au declarat sursele citate.

Acestea au mai spus ca documentele scolare trebuie sa fie completate in apropierea datei de 12 iunie. Asta pentru ca „potrivit legii, mediile se incheie dupa ultima ora de curs”, arata edupedu.ro.

Citeste si: Inscrierea la gradinita si clasa pregatitoare. Ministerul Educatiei publica luni calendarul. Cum se va desfasura inscrierea

Anul scolar 2020: ce elevi trebuie sa mearga la scoala

Elevii din anii intermediari nu vor frecventa salile de clase si vor continua sa participe la cursuri online, potrivit unei decizii luate de ministerul Educatiei.

Elevii din anii terminali, cei din clasele a VIII-a si a XII-a vor putea reveni la scoala optional, in perioada 2- 12 iunie, pentru a recapitula materia si a se pregati pentru examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat 2020.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Ministerul Educatiei- A fost emis ordinul de ministru privind instrucțiunea de organizare a procesului educațional pe perioada suspendării cursurilor

Anul scolar 2020: cum se incheie mediile elevilor

In anul scolar 2020 mediile elevilor se vor incheia cu doar doua note, cele prezente deja in catalog.

Daca elevul nu are doua note, profesorul ii va putea acorda un calificativ pe baza activitatii online.

Daca nici acest lucru nu este posibil, a doua nota o va reprezenta media pe care elevul a obtinut-o in primul trimestru al anului scolar.

Citeste si: Caz șocant! COVID-19 a salvat-o de la o moarte sigură: „Mi-a salvat viața. Dacă nu s-ar fi descoperit...”

Anul scolar 2020: cand vor avea loc Bacalaureatul si Evaluarea Nationala

Potrivit ministrului Educatiei, Monica Anisie, Evaluarea Nationala va incepe in data de 15 iunie, iar Bacalaureatul se va sustine incepand cu data de 22 iunie.

Potrivit ministrului Educatiei, modul de desfasurare al examenului de Bacalureat va fi schimbat: acesta va incepe mai intai cu probele scrise, ulterior urmand sa se sustina probele orale.

De asemenea, in cazul ambelor examene testarea se va face cu cel mult 10 elevi in fiecare sala de clasa, pentru a preveni pe cat posibil eventuale imbolnaviri.