Anunt BOMBA! Guvernul TAIE pensiile de la 1 ianuarie 2019

Editor Web: Bogdan Mihai Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 07 dec 2018, 09:26

Vicepresedintele PNL, Dan Vilceanu, a acuzat joi ca, de la 1 ianuarie, pensiile romanilor vor suferi modificari.

Astfel, potrivit liberalului, pensiile vor fi taiate cu 102 lei. Vilceanu sustine ca garzile medicilor nu vor mai fi paltite, bugetarii fiind mintiti de PSD in privinta orelor suplimentare.

"Asa cum toata lumea a vazut, venind dinspre sindicatele din penitenciare, a fost dat publicitatii un proiect de ordonanta de urgenta privind reducerea unor cheltuieli in anul 2019, cheltuieli care se refera la pensii si la salarii.

Practic, acest Guvern PSD- ALDE taie pensiile romanilor incepand cu 1 ianuarie cu 102 lei pe luna, drept pe care pensionarii il aveau in legea pensiilor.

"Asa cum stiti, in fiecare an pensiile trebuie indexate cu inflatia si jumatate din salariul mediu brut, lunar. Asta inseamna ca pensionarii vor avea o iarna foarte grea, pentru ca toate se scumpesc: medicamente, curent, combustibil si pensionarii vor fi cei care duc greul in acest an, greul incompetentei acestei guvern

"De asemenea, cei care lucreaza in sistemul bugetar sau sunt platiti cu fonduri de la buget vor avea drepturile salariale prevazute prin legea salarizarii, votata anul trecut in Parlament, inghetate la nivelul anului 2018, adica dreptul lor prevazut de legea salarizarii nu va fi aplicat", a afirmat Dan Vilceanu, joi la Parlament.

 

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.