Anunţ bombă pentru români! Când cresc, de fapt, pensiile și alocațiile. Florin Cîțu a dat vestea cea mare: "Toate vor creşte la începutul..."

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 30 aug 2021, 17:14
Când cresc, de fapt, pensiile și alocațiile.
Sursa: PixaBay

Florin Cîțu a vorbit despre creșterea pensiilor și alocațiilor. Iată ce a spus prim-ministrul despre procentul de majorare a acestora!

Românii au primit vești extrem de bune din partea lui Florin Cîțu. Acesta a vorbit despre creșterea pensiilor și alocațiilor. Iată ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu respectivele sume de bani.

Citeste si: Anunțul momentului pentru mii de pensionari! Toate pensiile vor crește anual!

Florin Cîțu a vorbit despre creșterea pensiilor și a alocațiilor

Florin Cîțu a declarat că îşi doreşte ca majorările de alocaţii şi de pensii să aibă loc la începutul fiecărui an, în funcţie de creşterile economice şi de inflaţia pe care România le înregistrează, potrivit Agerpres.

Până acum, nu a fost stabilit un procent de majorare, însă Florin Cîțu a precizat că, aceste sume o să crească cu o formulă clară și transparentă ce o să fie bazată pe creșterea economică, inflație și mai mulți factori.

Citeste si: Surpriză uriașă pentru români! Ce se întâmplă cu pensiile de la 1 ianuarie 2023

"Alocaţiile vor creşte la începutul anului 2022. La fel şi punctul de pensii. Toate vor creşte la începutul anului 2022 şi vor creşte, de acum încolo, la începutul anului.

Preferinţa mea este de a avea o formulă clară şi transparentă ca în fiecare an să crească cu un anumit procent, care să ţină cont de creşterea economică, de inflaţie şi aşa mai departe.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu vreau să folosim aceste chestii, şi creşterea alocaţiilor, şi creşterea pensiilor şi salariul minim pe economie, în scop politic.

Mie mi se pare că aici este un cinism de care PSD s-a folosit foarte mult în ultimii ani şi eu nu sunt de acord cu aşa ceva.", a transmis Florin Cîțu.

Gradul de îndatorare al României este sub 50%

Totodată, prim-ministrul Florin Cîțu a mărturisit că gradul de îndatorare al României a scăzut la 50%, fiind unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană.

Acesta a adăugat că, în acest moment, există o diferență și se cer sume pentru investiții.

"În primul rând gradul de îndatorare al României este sub 50% în acest moment, este unul din cele mai mici din Uniunea Europeană şi chiar dacă ajunge la 50%, tot rămâne printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

Gradul de îndatorare a crescut în toate ţările din lume anul trecut, când a crescut deficitul.

Împrumuturile pe care le face România astăzi merg pentru a acoperi un deficit bugetar, deficit bugetar care şi în trecut, pe vremea PSD-ului, se acoperea tot din împrumuturi.

E o diferenţă acum, ne împrumutăm mai ieftin. Şi mai este o diferenţă, ne împrumutăm doar pentru investiţii. Anul acesta este primul în care România se împrumută doar pentru investiţii.", a transmis premierul.

Citeste si: Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Raluca Turcan a făcut anunțul

De asemenea, premierul a precizat că împrumuturile sunt făcute cu o rată a dobânzii mică, astfel că sumele de bani date înapoi o să fie unele mai mici.

"Mai mult, ne împrumutăm la o rată de dobândă mai mică decât creşterea ecomonică, ceea ce înseamnă că putem să plătim datoriile acestea şi, mai mult, ne-am împrumutat săptămâna trecută la dobândă negativă, asta înseamnă că dăm mai puţini bani înapoi decât am împrumutat.", a adăugat Florin Cîțu.