Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din Cluj-Napoca a precizat cu ce se confruntă: „Situația era a unui pacient cu septicemie”

Autor: Diana Bostan

Adevărul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic

Sursa: Inquam- Octav Ganea

Un medic de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a spus adevărul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Marele actor ar fi avut septicemie în momentul internării.

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a dezvăluit că actorul Florin Piersic a fost diagnosticat cu septicemie atunci când a fost internat în unitatea medicală. Conform declarațiilor acestuia pentru News.ro, tratamentul necesar implica îndepărtarea protezei de genunchi și a stimulatorului cardiac, deoarece acestea erau surse secundare de infecție.

Adevărul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic

Horia Roşianu, medic la Institutul Inimii din Cluj Napoca, a explicat că situația lui Florin Piersic era a unui pacient cu septicemie, care avea o infecție generalizată în sânge, el fiind supus unui tratament antibiotic complex.

Citește și: Primul mesaj transmis de Florin Piersic de pe patul de spital: ,,Este pe mâini bune”. Ce spun medicii despre starea de sănătate a marelui actor după transferul la București

Medicul a declarat pentru News.ro, faptul că actorul avea două zone protetice: o proteză de genunchi și un stimulator cardiac cu două sonde. Horia Roşianu a subliniat că materialele protetice nu au o imunitate suficientă în fața unei infecții severe, iar în acele zone germenii bacterieni se pot coloniza și sustrage tratamentului antibiotic. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Situația era a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularități, și anume două zone protetice: proteză de genunchi și material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în fața unei infecții severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da

posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a spus Horia Roşianu, miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.

Pentru a rezolva problema infecției a fost nevoie de îndepărtarea protezei de genunchi şi a stimulatorului cardiac

Horia Roşianu a subliniat că pentru a rezolva problema infecției, era necesară îndepărtarea protezei de genunchi și a stimulatorului cardiac.

Potrivit News.ro, medicul de la Institutul Inimii a relatat că, împreună cu managerul, cu doctorul Ștef- șeful terapiei intensive, un coleg ortoped de la Spitalul Militar și alți membri ai echipei de cardiologie, au organizat o ședință multidisciplinară.

În cadrul acesteia, au efectuat o vizită atentă actorului Florin Piersic și au ajuns la concluzia că trebuie îndepărtate focarele secundare de infecție, respectiv proteza de genunchi și/sau sondele și stimulatorul cardiac. 

Citește și: Florin Piersic, surprins în timp ce era transportat la Institutul Matei Balș, din Capitală! În ce stare se află actorul, după operație

Marți seară, actorul Florin Piersic a fost transferat de la Cluj-Napoca la București cu un avion SMURD, care participa la un exercițiu NATO în Ungaria. În urmă cu câteva zile, marele actor a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca și a fost ulterior transferat la Institutul Inimii din același oraș.