Anunț de ultim moment! O nouă țară este lovită de al treilea val al pandemiei. Oficialii au anunțat un record incredibil al cazurilor de COVID-19

Autor: Madalina Maftei
Valul al treilea al pandemiei în Europa

Valul al treilea al pandemiei de coronavirus a lovit tot mai multe regiuni din Europa. Oficialii au anunțat creșteri substanțiale ale cazurilor de COVID-19 într-o nouă regiune.

În ulimele zile, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus au explodat în mai multe regiuni din Europa. Valul al treilea al pandemiei de COVID-19 a început deja. Ce țară din Europa a anunțat oficial că valul al treilea al pandemiei a început?

Numărul cazurilor de COVID-19 au depășit recordul într-o țară din Europa

Oficialii germani au anunțat că valul al treilea al pandemiei a început deja în țara lor.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 14.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

Germania a înregistrat un număr record de cazuri în mai puțin de 24 de ore, bilanțul total a ajuns la 2.546.510 cazuri de coronavirus şi 73.560 de decese. 

Directorul Institutului Koch, Lothar Wieler, a declarat că există semne clare că al treilea val al pandemiei de coronavirus a început deja.

Miercuri, Germania a raportat 14.356 de contaminări cu COVID-19, iar bilanțul total a ajuns la 2.532.947 de cazuri, anunţă Institutul Robert Koch (RKI), relatează Reuters. 

Institutul mai anunță 321 de decese provocate de virusul nemilos în ultimele 24 de ore, iar bilanțul deceselor a ajuns la 72.810 de la începutul pandemiei.

Citeste si: Se întâmplă în luna martie! Premierul României, anunț de ultimă oră: „Până la finalul lunii...”

Brazilia a depășit pentru prima dată numărul deceselor în 24 de ore

Brazilia, o țară cu 212 milioane de locuitori, a înregistrat 270.656 de morţi din cauza virusului şi 11,2 milioane de infectări cu noul coronavirus. 

Marți, Brazilia a depășit recordul deceselor, aceasta a înregistrat în numai 24 de ore 1.972 de decese. În această regiune, miercuri, au fost înregistrate 79.876  de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind al treilea cel mai mare bilanț de la începutul pandemiei.

”Ne aflăm în cel mai grav moment al pandemiei în Brzilia, iar nivelul transmiterii variantelor (noului coronavirus) face epidemia şi mai gravă. Anul 2021 va fi şi mai dur”,  declară pentru AFP Margareth Dalcolmo, un pneumolog şi cercetător de la Fiocruz.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vaccinarea a început cu întârziere în Brazilia și se de desfășoară într-un ritm foarte lent, 8,8 milioane de persoane (4,2% din populaţie) au fost vaccinate cu o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, iar 3,05 milioane cu o a doua doză. 

Citeste si: Restricțiile de călătorie se relaxează de astăzi, 12 martie! În ce țară se iau măsurile

În urma avertismentelor din partea OMS, OPS și-a exprimat, la rândul său, îngrijorarea.

”Situaţia în Brazilia este foarte îngrijorătoare. Acest lucru ne aminteşte că zone deja foarte afectate de noul coronavirus sunt în continuare vulnerabile la noi infectări”,  avertizează directoarea OPS Carissa Etienne.

”Nu trebuie să aşteptăm ca sistemele de sănătate să fie saturate pentru a implementa măsuri de sănătate publică”,  subliniază ea.

În majoritatea regiunilor braziliene restrictiile s-au înăsprit de săptămâna trecută, în ciuda președintelui de extremă dreaptă Jair Bolsonaro, care minimalizează pandemia neîncetat și se opune închierii afacerilor, pentru a apăra locurile de muncă.

Jair Bolsonaro a adoptat, miercuri, într-o ceremonie oficială de promulgare a unei legi care autorizează cheltuieli suplimentare în vederea achiziţionării unor vaccinuri împotriva covid-19, un discurs mai moderat decât de obicei. 

”Să avem încredere în Guvern, în Minsterul Sănătăţii”,  care munceşte ”cu seriozitate şi responsabilitate”, a declarat şeful statului, a cărui gestionare a pandemiei este criticată violent de către specialiştii în sănătate publică.

În urmă cu doar câteva ore, înainte de a ține discursul, șeful statului a fost criticat de fostul președinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care le-a recomandat brazilienilor ”să nu urmeze niciuna dintre deciziile imbecile ale preşedintelui Republicii şi de Ministerul său al Sănătăţii”. 

Citeste si: Bilanț coronavirus 12 martie 2021: Crește numărul deceselor! Câte persoane sunt internate acum la ATI