Deși numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere, autoritățile au propus ca noul an școlar să înceapă pe data de 14 septembrie, însă în condiții speciale. Această măsură a fost una controversată, iar dacă unele persoanele au văzut cu ochi buni întoarcerea elevilor în bănci, au existat și multe critici în urma acestei hotărâri.
Ce se întâmplă cu deschiderea școlilor? Data propusă de Călin Popescu Tăriceanu pentru începutul anului școlar
Informațiile oficiale arată că noul an școlar ar trebui să înceapă pe data de 14 septembrie, însă fiecare unitate de învățământ va funcționa după unul dintre cele trei scenarii propuse, în funcție de numărul cazurilor de coronavirus noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.
Citeste si: Bani de la Guvern! 2.000 pentru profesori și 1.500 de lei pentru personalul nedidactic (proiect de lege)
Scenariul 1 presupune participarea zilnică a elevilor în unitățile de învățământ, dar cu respectarea normelor de protecție, scenariul doi este unul hibrid în care elevii vor merge și în sala de curs, dar vor avea parte și de lecții online, iar ultimul scenariu, cel cu numărul 3, în care elevii vor participa doar la lecții online.
Deși nu există informații oficiale despre amânarea datei începerii anului școlar, Călin Popescu Tăriceanu a ținut să își exprime părerea în mediul online în legătură cu acest subiect, precizând că deschiderea școlilor ar trebui să se facă după alegerile din această
toamnă.Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
"Ludovic, te joci cu focul! Toți (părinți, elevi și dascăli) vedem haosul în care vrei să înceapă școala! În loc să vezi și să recunoști acest lucru insiști să ne trimiți copiii la cursuri în condiții de insecuritate.
Petreci mai mult timp în campanie electorală decât să te gândești la soluții pentru școală și ne spui să ne trimitem copiii la școală pe riscul nostru.
Te simți pe cai mari pentru că ai reușit să cumperi câțiva parlamentari ca să scapi de moțiune? Nu te simți, pentru că nu vei putea să cumperi 10 milioane de părinți, elevi și dascăli și nu vei scăpa de furia lor dacă vei continua să-ți bați joc de felul în care începe școala.
Îți mai spun încă o dată: amână începerea școlilor până după alegerile locale. Luați-vă niște timp că să vă organizați mai bine. Aduceți măștile pentru cei care au nevoie. Asigurați-vă că în toate școlile există apă și săpun, ca să nu zic de dezinfectant. Faceți protocoale clare pentru situațiile când clase sau școli vor deveni focare. Spuneți-le părinților ce au de făcut dacă li se va infecta copilul.
Și dacă ți-e frică de faptul că ceilalți vor lua un avans în alegeri, putem merge până la a suspenda campania electorală ca să vă dăm șansa de a organiza cum trebuie ziua de 14 septembrie. Este un sacrificiu perfect acceptabil pentru noi dacă voi vă apucați, în sfârșit, de treabă.", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe facebook.
Călin Popescu Tăriceanu este de părere că ar fi nevoie ca data de începere a anului școlar să fie amânată pentru ca autoritățile să aibă mai mult timp pentru a se asigura că elevii nu sunt puși în pericol și că sunt luate toate măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Politicianul propune ca școlile să înceapă după data de 27 septembrie, însă până în prezent nu au fost anunțate schimbări de către Ministerul Educației.
Citeste si: Arad: Opt localităţi din judeţ vor începe şcoala în scenariul roşu