Anunț de ultimă oră despre pastilele cu iod! Alexandru Rafila: „Cea mai bună soluţie e să fie distribuite deja”

Autor: Lavinia Medrea

Anunț de ultimă oră despre pastilele cu iod! Alexandru Rafila: „Cea mai bună soluţie e să fie distribuite deja”

Sursa: Facebook Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a declarat ieri seară că se ia în calcul distribuirea pastilelor cu iod oamenilor, motivând că este bine ca românii să le aibă, în caz că vor avea nevoie.

Alexandru Rafila a anunțat că se ia în calcul distribuirea de pastile cu iod populaţiei, pentru a fi folosite în caz de nevoie.

Alexandru Rafila anunță că se ia în calcul distribuirea pastilelor cu iod populației

„Pentru că un astfel de incident se poate petrece oricând – se poate petrece vinerea, sâmbăta, duminica, seara – iar perioada optimă de administrare este între două şi opt ore de la producerea incidentului respectiv, sau de la momentul contaminării, pentru că incidentul poate să fie la o anumită distanţă

de ţara noastră, şi atunci există o perioadă-tampon, nu ştim cât de lungă sau cât de scurtă, cred că cea mai bună soluţie este ca aceste pastile să fie distribuite deja, încât oamenii să le poată păstra la domiciliu şi în cazul în care va exista o comunicare publică, o alertă în acest sens, să poată să le administreze.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă iei pastile cu iod preventiv. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Este foarte periculoasă utilizarea acestei substanțe”

Şi lucrul ăsta nu trebuie interpretat într-un registru al panicii, nu trebuie niciun fel de exagerare. E foarte posibil să nu trebuiască să le utilizăm niciodată, e chiar probabil să nu trebuiască să le utilizăm, dar pe de altă parte nici nu are rost să excluzi total o astfel de eventualitate şi pentru că acum în vecinătatea României se desfăşoară un conflict sângeros şi care se desfăşoară pe teritoriul unei ţări care are mai multe centrale nucleare funcţionale, e bine să oprim orice de discuţie sau panică, în public”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform spuselor lui Alexandru Rafila, Antibiotice Iaşi a făcut, în 10 zile, 30 de milioane de comprimate, iar în 38 de judeţe şi în municipiul Bucureşti pastilele au ajuns deja joi, la sediile Direcţiilor de Sănătate Publică.

Acesta a mai precizat că pastilele vor fi distribuite populaţiei prin medicii de familie. În cazul celor care nu se află pe lista niciunui medic de familie, Alexandru Rafila a declarat că se iau măsuri pentru ca şi aceste persoane să poată beneficia de pastile.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că România își va extinde producția pastilelor cu iod, în caz de război nuclear

Ministrul Sănătății a precizat că, săptămâna viitoare, va fi adoptată legislaţia necesară şi va debuta activitatea de distribuire a pastilelor cu iod. Acesta a subliniat că poate fi vorba despre un Ordin de ministru, o Hotărâre de Guvern sau un Ordin comun cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Nu o să fie o condiţie legată de timp, dar sigur că cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.