Anunț de ultimă oră despre pensiile românilor! Daniel Baciu spune ce se va întâmpla cu pensiile celor care au muncit peste 25 ani: „Începând cu data de 16 august”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 26 iul 2024, 22:08

Ce pensie vor avea românii care au lucrat mai mult de 25 de ani

Sursa: arhivă

În această perioadă, chiar dacă este sezonul concediilor, Casele de Pensii din întreaga țară lucrează intens pentru a asigura recalcularea pensiilor pentru aproape 5 milioane de români.

În ciuda efortului susținut, nu toți pensionarii vor beneficia de creșteri ale pensiilor de la 1 septembrie. Cei care vor fi avantajați de noua lege sunt, în special, persoanele cu mulți ani de muncă și cei care au avut salariul minim pe economie.

Citește și: Pensionarii care pot primi 250 de lei în plus de la Casa de Pensii! Ce trebuie să facă până la finalul lunii iulie

Ce se întâmplă cu pensiile celor are au muncit peste 25 ani

Daniel Baciu a explicat că toate deciziile de recalculare a pensiilor vor fi trimise prin Poșta Română. Aceasta este responsabilă de distribuirea adeverințelor către pensionari. Autoritățile au prioritizat anumite categorii de pensionari care vor primi primii deciziile cu pensia recalculată. Prioritatea se va acorda celor care au o vechime în muncă considerabilă și celor cu pensii mici.

„Această recalculare se referă la absolut toți pensionarii care sunt în plată. Vorbim despre 4,8 milioane de pensionari câți sunt în sistemul public.

Toți vor primi această decizie de recalculare din partea factorului poștal începând cu data de 16 august încep să plece aceste decizii către destinatarul final, pensionarul”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, potrivit newsweek.ro.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Românii avantajați după recalculare

Deși procesul de recalculare va aduce schimbări pentru mulți pensionari, este important de menționat că nu toți vor vedea o creștere imediată a pensiei. Pentru mulți dintre cei cu vechime mare și salarii mici, recalcularea ar putea însemna un plus semnificativ.

„Noi avem un plan foarte clar, de care ne ținem. Am început să trimitem de la Casa de Pensii la Poșta Română pensiile care sunt cu un stagiu de cotizare sub 25 de ani.

Săptămâna aceasta finalizăm aceste decizii.

De azi începem să emitem și deciziile pensionarilor care au realizat un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani și acolo intervin punctele de stabilitate unde creșterile sunt substanțiale.

Mai avem două module: pensiile comunitare și pensiile de urmaș. Până pe 15 august să finalizăm toate documentele să le trimitem către Compania Națională de Poștă, iar după să trimită către pensionar.

Suntem în grafic, nu avem întârzieri”, a mai spus Daniel Baciu.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.