Anunț de ultimă oră! FRF i-a găsit deja înlocuitor lui Edward Iordănescu dacă Gică Hagi nu acceptă oferta. Tehnicianul și-ar fi dat deja acordul

Autor: Andrei Costanda

FRF a anunțat oficial despărțirea de Edward Iordănescu

Sursa: Inquam Photos / Alex Nicodim

Naționala României va avea un nou selecționer după plecarea lui Edward Iordănescu, cu Gheorghe Hagi și Adrian Mutu pe lista posibililor înlocuitori.

Naționala României se pregătește pentru o schimbare semnificativă pe banca tehnică după ce Edward Iordănescu și-a anunțat despărțirea de echipa națională. Conform surselor Orange Sport, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), l-a contactat de urgență pe Gheorghe Hagi pentru a prelua funcția de selecționer. Deși probabilitatea ca Hagi să accepte oferta este redusă, FRF are deja o alternativă solidă în persoana lui Adrian Mutu.

Adrian Mutu, varianta de rezervă dacă Gică Hagi refuză oferta

Imediat după despărțirea de Iordănescu, FRF a început căutarea unui nou selecționer. Prima opțiune a fost Gheorghe Hagi, antrenorul Farului Constanța, care a fost contactat de Răzvan Burleanu. Hagi, cunoscut drept „Regele” fotbalului românesc, are în prezent un parcurs impresionant cu Farul Constanța, echipă pe care o conduce în toate competițiile. Totuși, având în vedere angajamentele sale actuale, probabilitatea ca Hagi să accepte oferta FRF este destul de redusă.

Conform surselor Orange Sport, în cazul în care Hagi va refuza propunerea, FRF are deja un acord de principiu cu Adrian Mutu. Fostul mare atacant al naționalei României ar urma să preia conducerea echipei naționale dacă negocierile cu Hagi vor eșua. Mutu, cunoscut pentru cariera sa prolifică de jucător, a demonstrat abilități solide și în rolul de antrenor, fiind văzut ca o soluție viabilă pentru banca tehnică a primei reprezentative.

Citește și: Apel disperat din partea unui soț din Sibiu: Rodica a plecat de câteva zile la muncă în Italia și a dispărut fără urmă

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Citește și: Filmul crimei odioase din Brăila: Suspectul a fugit și s-a întors înapoi la locul faptei. Totul s-a petrecut în doar 33 de secunde

Naționala României s-a despărțit de Edward Iordănescu

Edward Iordănescu, al cărui contract cu echipa națională expiră la finalul lunii iulie, a decis să nu continue pe banca tehnică a României.

Numit la începutul anului 2022, Iordănescu a avut un parcurs marcat de momente atât de succes, cât și de dezamăgire. În cei doi ani de mandat, selecționerul a înregistrat 28 de meciuri, obținând 10 victorii, 10 remize și 8 înfrângeri.

Deși campania în Liga Națiunilor a fost una dezamăgitoare, culminând cu retrogradarea României în liga a treia, FRF a decis să continue colaborarea cu Iordănescu. Sub conducerea sa, echipa națională a reușit să termine pe primul loc în campania de calificare pentru turneul final din Germania, rămânând neînvinsă și primind doar cinci goluri în zece partide.

La EURO 2024, România a câștigat grupa, depășind echipe precum Belgia, Slovacia și Ucraina. În primul meci al turneului final, tricolorii au obținut cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, învingând Ucraina cu scorul de 3-0.

Într-un comunicat oficial, FRF a exprimat recunoștința față de munca și dedicarea lui Edward Iordănescu: „Ca urmare a discuțiilor avute, Federația Română de Fotbal înțelege și respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză. În același timp, îi mulțumește acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări și pentru rezultatele obținute la Echipa Națională și îi urează mult succes în viitoarele sale proiecte.”

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!