Anunt de ultima ora! Guvernul a decis ce se va intampla cu recalcularea pensiilor

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 04 dec 2018, 09:45

Potrivit anuntului Ministrului Muncii, Marius Budai, facut luni seara, plata pensiilor recalculate se va face incepand cu 1 octombrie 2018, indiferent de cand se va termina de recalculat ultimul dosar.

"Vor primi in plus (pensionarii- n.r) de cand a intrat legea in vigoare, de la 1 octombrie. In lege spune ca aceasta recalculare se deruleaza pe o perioada de 12 luni, dar, indiferent cand se va termina de calculat ultimul dosar din tara, acel pensionar va primi banii incepand cu 1 octombrie 2018. Practic nu pierde niciun leu. Pentru a pune in aplicare o asemenea lege exista nevoie de un soft, program informatic, pe care trebuie sa-l achizitionam.

Suntem in procedura de achizitie, suntem in procedura finala si imediat semnam raportul procedurii si contractul. Scrie in lege clar ca aceasta procedura de recalculare si de plata se deruleaza in interiorul acestor 12 luni, dar, repet, punerea in plata se face cu intrarea in vigoare", a declarat Marius Budai, potrivit mediafax.ro.

Luna aceasta, pensiile vor fi platite pe 15 decembrie.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.