Anunț de ultimă oră! Noi măsuri de relaxare în București! Prefectul Capitalei: "Se pot deschide..."

Author: Marina Ionescu
Noi măsuri de relaxare în București!
Sursa: PixaBay

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat noi măsuri de relaxare în București. Iată ce condiție trebuie îndeplinită!

Bucureștiul se află în scenariul verde cu o rată de incidență sub 1.5% la mia de locuitori. Prin urmare, dacă trendul se menține și pe parcursul zilei de azi, în București vor fi aprobate noi măsuri de relaxare, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica. 

Citeste si: Romania a ajuns pentru prima data in scenariul verde de la inceputul pandemiei de COVID-19! Ce spune medicul Virgil Musta! "Totusi riscul exista!"

Bucureștenii pot avea parte de măsuri de relaxare

Prefectul Capitalei a anunțat că CNSU urmează să se întrunească pentru a intra în vigoare scenariul verde. Alin Stoica a mai spus că sălile de spectacol vor putea funcționa la 50% din capacitate, la fel și restaurantele la interior.

Citeste si: De ce a fost prelungită starea de alertă în România? Raed Arafat a făcut public adevăratul motiv: „Dacă starea de alertă dispare...”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

“Ieri (marți – n.r.) am scăzut sub 1,5 la mie. Înseamnă că în 48 de ore, CNSU urmează să se întrunească și să se intre în noul scenariu verde.

Asta înseamnă că în sălile de spectacol o să poată funcționa cu capacitate de 50%, la restaurante în interior la fel se poate funcționa cu 50%.

Se pot deschide spectacole drive-in unde să fie într-o mașină trei persoane sau s-ar putea face spectacole în aer liber cu maximum 300 de spectatori.”

, spune el.

Românii au respectat măsurile

Alin Stoica a spus că, la  o rată de sub 1 la mia de locuitori, copiii ar urma să meargă toți la școală, dar acest scenariu nu este încă posibil. Prefectul a mai spus că românii au respectat măsurile impuse, ceea ce a dus la o scădere a numărului de cazuri.

Citeste si: Mai purtăm sau nu mască de protecție pe plajă? Anunțul lui Raed Arafat!

”Sub 1 la mie toți copiii să poată merge la școală, dar încă nu am ajuns la asta.

Ne uităm la rata de infectare, suntem la două săptămâni de la Paște, suntem puțin cu inima strânsă să nu se întoarcă trendul.

Dar cred că oamenii au respectat măsurile. A fost o scădere constantă și susținută. Cred că asta a ținut în special de respectarea regulilor”, a declarat Alin Stoica miercuri.