Anunț de ultimă oră pentru angajații din domeniul sănătății. Ce se întâmplă în urma negocierilor dintre reprezentanții Sanitas și guvernanți

Autor: Diana Bostan

Angajații din sănătate vor avea parte de majorări în valoare de 15%

Sursa: Pixabay

Sindicaliștii de la Sanitas anunță o creștere a salariilor din domeniul sănătății cu 15%. Majorările vor avea loc în două etape.

Reprezentanții Federației Sindicale Sanitas au comunicat că, în urma negocierilor desfășurate la Palatul Victoria, au ajuns la un acord privind majorările salariale în sectorul sănătății. Conform înțelegerii, salariile de bază vor fi crescut cu 15% în două tranșe, programate pentru lunile martie și iunie.

Salariile din domeniul sănătății vor crește cu 15%

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a informat că discuțiile începute săptămâna trecută și acum două săptămâni au continuat, cu mutarea discuțiilor la nivelul ministerelor și căutarea în continuare a datelor necesare.

El a precizat că încă nu au informații certe cu privire la numărul exact de persoane și sumele totale de bani alocate pentru creșterea salariilor în sistemul de sănătate.

Citește și: Avertisment de grevă generală în sistemul sanitar. Ce revendicări au cerut sindicaliștii Sanitas

Bărăscu a subliniat importanța așteptării rezultatelor comisiilor înființate și a menționat că se așteaptă la o creștere a salariilor de bază cu 15%, la care se adaugă 5% deja acordate începând cu 1 ianuarie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Nu avem nici sume totale de bani în care să zici să te încadrezi sau să creezi acel 20% cât ar fi la fiecare.

Şi aşteptăm acele comisii pe care le-am înfiinţat, a fost, deja, una la Ministerul Sănătăţii. Important este că vom primi acei 15% plus 5% care, deja, merg de la 1 ianuarie. Deci, salariile de bază vor creşte în următoarea perioadă cu cei 5% pe care i-au dat de la început, plus 15% pe care ni i-a promis Guvernul", a susținut Bărăscu, citat de Agerpres.

Majorările salariale vor fi aplicate în două tranșe

Iulian Pope, prim-vicepreședintele Sanitas, a adăugat că planurile vizează implementarea celor două etape de creștere salarială în luna martie și iunie.

Prim-vicepreședintele Sanitas  a indicat că decizia privind cele două tranșe de majorare a salariilor este deja luată, acestea fiind planificate pentru lunile martie și iunie. El a subliniat că, deși cele două tranșe nu sunt neapărat egale, este crucial să se evalueze impactul.

Citește și: Medicii de familie şi cei din policlinici intră în grevă. Pacienţii nu vor fi primiţi la consultaţii

Pope a evidențiat lipsa unor date complete în prezent, menționând că au acces doar la informații referitoare la subordonații Ministerului Sănătății și spitalele aflate sub autoritatea autorităților locale, în timp ce datele referitoare la cei aproximativ 20.000 de oameni din alte sectoare ale sistemului sanitar încă lipsesc.

"Tranşele sunt bătute în cuie, martie şi iunie. E un lucru pe care l-am tranşat acum. Am spus că sunt două tranşe, nu neapărat egale. Este important să vedem impactul. Nu avem toate datele la momentul acesta, sistemul sanitar e mare. Avem doar datele din subordonatele Ministerului Sănătăţii şi spitalele subordonate autorităţilor locale. Nu avem celelalte date, care însumează aproape 20.000 de oameni", a transmis Iulian Pope.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.