Anunț de ultimă oră pentru milioane de români! Ce se întâmplă cu cardurile de energie în luna septembrie

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 04 iun 2024, 00:55

Carduri energie 2023

Sursa: Arhivă

Uniunea Europeană vine cu un anunț ce va afecta milioane de români. Persoanele cu venituri mici vor primi câte 700 de lei pentru „lemne și foc”.

Milioane de români se gândesc cu groază la venirea sezonului rece, în special în ceea ce privește resursele de foc. Uniunea Europeană vine în sprijinul acestora.

Românii cu venituri mici vor primi câte 700 de lei în luna septembrie

Situația cardurilor de energie este incertă în ceea ce privește anul 2024, Uniunea Europeană dorind stoparea acestora. Până atunci, românii vulnerabili vor primi câte 700 de lei pentru „lemne și foc”, la începutul lunii septembrie.

Citește și: Toți românii trebuie să ridice aceste vouchere în valoare de 500 de lei! Se acordă de la Guvern

În această categorie vor intra circa 2,1 milioane de români, iar cu suma de 700 de lei aceștia vor achita facturile la electricitate și-și vor asigura resursele pentru foc în acest sezon rece. În luna februarie a anului 2023, aceștia au primit suma pe card suma de 1.400

de lei, iar acum urmează cea de a doua tranșă.

Citește și: Veste rea pentru milioane de pensionari. Majorarea de anul viitor riscă să fie amânată

„Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Costurile pe care le acoperă voucherele pentru energie

Până în prezent, românilor vulnerabili le-au fost distribuite peste două milioane de carduri.

De asemenea, au fost rezolvate 17.700 de anchete sociale, în cazul cărora sunt emise carduri de ajutor.

Citește și: Anunț de ultimă oră în ceea ce privește Legea pensiilor! Pensiile vor crește în urma aplicării noii formule de calcul

Beneficiarii acestor bani oferiți de către stat sunt persoanele cu pensii sub 2.000 de lei, pentru a-i ajuta să achite facturile la energie. Valoarea nominală a unui voucher este de 1.400 de lei, bani care se pot folosi până la 31 decembrie 2023. Voucherul este alocat în două tranșe, pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă.

Citește și: Anunțul momentului pentru pensionari! Aceștia vor primi noi vouchere de la stat până pe 4 septembrie

Ajutorul financiar poate fi folosit de către beneficiari atât pentru plata facturilor de gaz, curent electric, energie termică în sistem centralizat de termoficare, cât și pentru achiziția de: lemne pentru foc, butelie, peleți, păcură, precum și a altor materiale de încălzire.