Persoanele care nu mai locuiesc la adresa din buletin vor avea noi îndatoriri în scurt timp și pe care vor fi obligați să le onoreze, pentru a nu trebui să dea socoteală mai târziu.
Persoanele care nu mai locuiesc la adresa din buletin pot fi amendate, dacă nu respectă regulile impuse
Conform propunerii legislative, persoanele care nu mai locuiesc la adresa din buletin vor trebui să declare acest lucru la orice serviciu public comunitar de evidență a populației.
Persoanele vizate au la dispoziție 15 zile din momentul în care pleacă să anunțe acest lucru, iar noul proiect legislativ vine în completarea OUG a Guvernului nr.97/2005 cu privire la evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale românilor.
Conform actului normativ, „persoana fizică, care nu mai locuieşte la adresa la care şi-a stabilit reşedinţa, este obligată să notifice, la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor, despre încetarea valabilităţii menţiunii privind reşedinţa, în termen de 15 zile de Ia plecare”.
De asemenea, potrivit celor care au inițiat acest proiect, „reglementările legale în vigoare conţin obligaţii pentru cetăţeni referitoare la schimbarea domiciliului, dar modul în care sunt formulate nu permite sancţionarea nerespectării acestora, iar în cazul stabilirii reşedinţei, nici nu există instituite astfel de obligaţii”.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Numărul românilor care pleacă din țară a crescut
Din ce în ce mai mulți români pleacă din țară, iar o mare parte dintre aceștia este cuprinsă între 40 și 50 de ani.
Conform datelor analizate de HotNews, totalul persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani care părăsește țara este aproape la fel de mare precum cea a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani.
Cu toate că au decis să lase plaiurile natale, se declară mulțumiți de viața din afară, deoarece toate lucrurile decurg așa cum trebuie, pe toate planurile.
În ceea ce privește românii care muncesc în Franța, mai bine de o treime dintre aceștia a primit funcții de manageri sau funcții de specialiști în mai multe domenii. De asemenea, 20% dintre românii care au plecat la muncă în Austria sau în Marea Britanie ocupă poziții de top în companiile în care se află.
Mai mult decât atât, conform datelor oficiale, în primul an de pandemie, s-au mutat definitiv în alte țări mai bine de 200.000 de români, iar datele oferite de INS, în urma recensământului din acest an, sunt dezastruoase pentru țara noastră.