Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în România vor fi vaccinate peste 130.000 de persoane angajate în învățământ.
Vaccinarea cadrelor didactice
Sorin Cîmpeanu a precizat că centrele de vaccinare vor fi deschise până seara, la ora 20, astfel încât numărul persoanelor imunizate în învățământ să crească.
"Ieri s-au deschis centre în 23 de județe, 3.800 de persoane din sistemul de învătământ s-au vaccinat ieri (miercuri – n.r.). Astăzi (joi – n.r.) până la ora 18.30 erau vaccinați aproape 5.000
Citeste si: Valeriu Gheorghiță: "România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie"
Ministrul s-a declarat optimist cu privire la faptul că vaccinarea prioritară a angajaților din educație se va încheia în termenul fixat de autorități.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
"Data de 10 martie este prevăzută ca dată pentru încheierea campaniei de vaccinare prioritară, la acest moment, a cadrelor didactice și personalului din învățământ pentru că pentru creșe și grădinițe este vorba despre vaccinarea întregului personal.
Dacă va fi nevoie, această dată poate fi extinsă. Eu cred, la cum am văzut astăzi că a mers procesul de vaccinare, că nu va fi nevoie și toți cei care au dorit să fie vaccinați și sunt angajați în învățământ, vor putea fi vaccinați până pe 10 martie", a mai spus Sorin Cîmpeanu.
Citeste si: Vine valul trei al pandemiei de coronavirus! Raed Arafat: "Mulți cred că s-a terminat!"
Acțiunea de vaccinare destinată personalului didactic va continua în perioada următoare, la nivel național, până în data de 10 martie.
„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centralieză lista cu personalul care dorește vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, a declarat și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.