Anunț despre al doilea val de coronavirus. Un expert german a dezvăluit ce va favoriza răspândirea virusului

Autor: B.H.
Actualizat: 06 iul 2022, 00:01

Anunț despre al doilea val de coronavirus. Când ar putea avea loc și ce ar putea duce la răspândirea rapidă a bolii?

Anunț despre al doilea val de coronavirus.  Un expert german a studiat noul coronavirus și a vorbit despre posibilitatea ca acesta să se răspândească din nou cu rapiditate la nivel mondial. Ce precizări a făcut expertul?

Anunț despre al doilea val de coronavirus. Un expert german a dezvăluit ce va favoriza răspândirea virusului

Tobias Welte, profesor de medicină pulmonară și membru al grupului de lucu COVID-19 în Germania, a vorbit despre noul coronavirus și despre apariția unui al doilea val de îmbolnăviri.

Expertul este de părere că al doilea val va fi în toamnă și că acesta va apărea ca urmare a deplasărilor în țări străine.

"Ei bine, virusul nu a dispărut și nu a dispărut în niciuna dintre țările europene, iar noi trăim într-o lume globală. Dacă deplasările vor fi permise și frontierele vor fi redeschise, virusul se va răspândi din nou. Estimarea mea este că va fi un al doilea val în toamnă, iar intensitatea celui de-al doilea val nu poate fi determinată.

Nimeni nu știe. Nu cred că al doilea val va fi mai rău, dar există posibilitatea de a avea conjugate două probleme: să fie coronavirus și gripă sezonieră în același timp. Există însă posibilitatea de a preveni această situație. Așadar, ar trebui să începem vaccinarea- vaccinarea împotriva gripei, vaccinarea împotriva pneumoniei bacteriene, vaccinarea pneumococică- pentru a reduce riscul acestor infecții diferite în același timp.",
a spus Tobias Welte, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Nelu Tătaru: "Există riscul ca numărul cazurilor să..." Ce se poate întâmplat în perioada următoare?

Coronavirus se transmite prin aer! Sute de medici cer OMS sa reviziuasca recomandarile

Sute de oameni de ştiinţă afirmă că există dovezi că noul coronavirus aflat în aer sub formă de particule mici poate infecta oamenii şi cer Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să îşi revizuiască recomandările

OMS a anunţat că noul coronavirus se răspândeşte în primul rând de la persoană la persoană prin intermediul unor mici picături provenite din nas sau gură, care sunt expulzate când o persoană bolnavă de Covid-19 tuşeşte, strănută sau vorbeşte.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Într-o scrisoare dschisă adresată agenţiei, pe care cercetătorii intenţionează să o publice într-un jurnal ştiinţific săptămâna viitoare, 235 de oameni de ştiinţă din 32 de ţări au făcut referire la dovezi care arată că şi particule mai mici pot infecta oamenii, a scris NYT.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Suntem deja in pericol! Alexandru Rafila, despre decizia CCR de a renunta la izolare si carantina

Anunț despre al doilea val de coronavirus. Ar putea fi prevenit al doilea val?

Întrebat dacă cel de-al doilea val de coronavirus ar putea fi prevenit, expertul Tobias Welte este de părere că acest lucru nu se va putea întâmpla, având în vedere că nu există un vaccin. Mai mult decât atât, expertul a precizat că vaccinul ar putea apărea cel mai devreme la jumătatea anului viitor.

"Mi-e teamă că nu. Nu va exista un vaccin până la mijlocul anului viitor- dacă avem noroc. Așadar, probabilitatea de a găsi un vaccin nu este atât de mare și nu există un tratament eficient. Singurul lucru pe care îl putem face este, chiar dacă începem redeschiderea, să aplicăm măsurile de prevenire, care au avut succes. Cea mai importantă dintre acestea este distanțarea socială.", a adăugat Tobias Welte.

Anunț despre al doilea val de coronavirus.  Astfel, se conturează tot mai mult ipoteza ca, începând din toamnă, un al doilea val de coronavirus să afecteze din nou întreaga lume.

Citeste si: China emite alertă pentru o boală mai gravă decât noul coronavirus

 

Taguri: