Anunt despre noul an scolar. Ce se intampla din toamna in Romania: e oficial

Author: B.M.
Sala de clasa

An scolar 2020 - 2021: ministrul Educatiei a oferit detalii despre structura noului an scolar.

An scolar 2020- 2021: ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca este foarte probabil ca proiectul Telescoala sa continue si din toamna, odata cu inceperea noului an scolar.

Oficialul a apreciat ca programul a fost unul eficient, lucru dovedit de rezultatele obtinute de elevi la examenele nationale.

Citeste si: Cum va fi scoala din toamna pentru copii? Scenariile luate in calcul de autoritati

An scolar 2020- 2021: anuntul facut de ministrul Educatiei

"Stiu de la voi, dragi colegi, ca ati pus suflet si ati crezut in Telescoala, iar proiectul trebuie sa continue. Aceasta pandemie ne-a solidarizat in jurul educatiei si am contribuit la dezvoltarea viitorului copiilor nostri. Prin creativitatea de care ati dat dovada si prin modul in care v-ati adaptat in fata camerelor de luat vederi, sau in fata dispozitivelor electronice, ati ridicat meseria de cadru didactic la rang de arta, arta de a modela caractere.

"Se spune ca un profesor isi pune amprenta asupra eternitatii, dar el nu poate sti niciodata cat de departe poate ajunge influenta lui. Asa ati procedat si dvs. v-ati pus amprenta asupra caracterelor elevilor de astazi, adultilor de maine. Cat de departe poate ajunge influenta noastra vom vedea peste ani", a declarat Monica Anisie.

Citeste si: Se deschid scolile in septembrie? Alexandru Rafila: "Activitatea didactica presupune interactiune. Nu e in regula."

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Monica Anisie, cuvinte de lauda pentru profesori

An scolar 2020- 2021: ministrul Educatiei, Monica Anisie este de parere ca experienta proiectului Telescoala i-a determinat pe profesori sa devina mai buni si sa isi depaseasca limitele.

"Le-ati putut transmite elevilor nu doar informatie, ci, mai ales, incredere, siguranta ca nimic nu este pierdut, ca lucrurile se afla sub control, iar cu ajutorul acestei interactiuni inedite, pregatirea lor pentru examenele nationale nu avea de suferit.

(...) Ati reusit sa creati o punte de legatura in aceste vremuri caracterizate de incertitudine.

"Acest proiect a aparut in timp record, a evoluat cu fiecare noua emisiune si va continua sa o faca si in noul an scolar, adresandu-se poate si mai multor beneficiari.(...) Eu sunt mandra si recunoscatoare ca prin acest concept de Telescoala elevii nostri au putut continua invatarea si, iata, roadele muncii din aceasta perioada le-am vazut acum prin rezultatele de la examenele nationale", a declarat Monica Anisie.

Citeste si: Noi reguli pentru elevi. Măsuri de siguranță pentru orele de curs

An scolar 2020- 2021: proiectul Telescoala va fi dezvoltat

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat ca predarea la distanta, mai ales in online, trebuie dezvoltata in Romania.

"Incetul cu incetul, sa ajungem ca educatia online sa fie o alternativa la educatia fata in fata și acestea sa poata sa se intrepatrunda cand este nevoie.

Teleșcoala a fost un proiect bun, dar cred ca in perioada urmatoare el trebuie extins, sa mergem cu structura aceasta pe cat mai multe canale", a spus Raluca Turcan, potrivit edupedu.ro.