ANUNT HALUCINANT din partea unei organizatii de sanatate: “Omenirea este pe cale sa…”

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 feb 2017, 04:02

Organizatia "Medecins sans frontieres" a emis un avertisment inspaimantator cu privire la epidemia de Ebola.

Lumea este pe cale sa "piarda batalia" impotriva extinderii epidemiei de Ebola care afecteaza Africa de Vest, a declarat marti presedinta Médecins sans frontières (MSF) Jeanne Liu, relateaza AFP." In cele sase luni ale celei mai grave epidemii de Ebola din istorie, lumea este pe cale sa piarda batalia pe care o duce pentru a o opri. Liderii nu reusesc sa blocheze aceasta amenintare transnationala", a declarat Jeanne Liu intr-un discurs sustinut la sediul ONU de la New York, potrivit unui comunicat MSF International, informeaza descopera.ro.

" Anuntul de la 8

august (al OMS) potrivit caruia epidemia constituie o urgenta de sanatate publica mondiala nu a fost urmat de o actiune decisiva, iar statele s-au multumit, in general, sa se alature unei coalitii mondiale a inactiunii", denunta MSF.

Jeanne Liu a indemnat comunitatea internationala sa finanteze paturi suplimentare, cu scopul de a crea o retea de spitale de campanie, sa trimita personal medical calificat si sa mobilizeze laboratoare mobile in Guineea, Sierra Leone si Liberia.

Intr-un comunicat publicat simultan, MSF subliniaza acuitatea deosebita a crizei in capitala liberiana Monrovia, unde "sunt necesare 800 de paturi suplimentare", potrivit estimarilor sale." Zilnic, suntem nevoiti sa refuzam bolnavi pentru ca centrul nostru este plin", deplange Stefan Liljegren, coordonatorul din partea organizatiei nonguvernamentale (ONG) al Unitatii ELWA 3 de la Monrovia.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

In lipsa locurilor in centrele sale de imgrijiri suprapopulate in Liberia si Sierra Leone, bolnavi continua sa moara in comunitatile lor, multiplicand riscurile

de contaminare, subliniaza MSF." In Sierra Leone, cadavre, puternic infectioase, se descompun pe strazi", insista organizatia.

Virusul, impotriva caruia nu exista niciun vaccin, s-a soldat cu peste 1.550 de morti din cele 3.069 de cazuri inregistrate la 26 august de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), dintre care 694 in Liberia, 430 in Guineea si 422 in Sierra Leone.

In actualul ritm de contagiune, sunte necesare sase-noua luni si 490 de milioane de dolari (373 de milioane de euro) pentru ca epidemia sa fie controlata, aceasta riscand sa afecteze 20.000

de persoane, potrivit OMS.