Anunț important! Ce se întâmplă cu tichetele de masă? Nicolae Ciucă: "Trebuie să facem în așa fel încât oamenii să nu piardă din venituri"

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 07 aug 2023, 17:48

Tichetele de masă ar putea fi impozitate în perioada următoare. Iată ce a declarat Nicolae Ciucă!

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Vești proaste pentru români! Tichetele de masă ar putea fi impozitate în perioada următoare. Iată ce a declarat Nicolae Ciucă!

Coaliția de guvernare a propus ca tichetele de masă să fie impozitate. Nicolae Ciucă a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, cu acestea.

Citește și: Vești bune pentru români! Prețurile alimentelor de bază au scăzut cu până la 34%. Cât costă astăzi, 4 august 2023, un litru de lapte?

Anunț important! Ce se întâmplă cu tichetele de masă? Nicolae Ciucă: "Trebuie să facem în așa fel încât oamenii să nu piardă din venituri"

Fostul prim-ministru al României, Nicolae Ciucă, a declarat că tichetele de masă ar putea fi impozitate, dar doar dacă veniturile oamenilor nu vor fi afectat.

În plus, Nicolae Ciucă a declarat că măsura se află acum în discuție în Coaliție. Acesta a adăugat că majorarea salariului minim trebuie să fie direct proporțională cu această plată a taxei pentru sănătate. 

„Este o măsură pe care am discutat-o și la care se va veni cu o decizie în sensul în care trebuie să facem în așa fel încât oamenii să nu piardă din venituri. Motiv pentru care creșterea salariului minim să fie direct proporțională cu această plată a taxei pentru sănătate”, a spus Ciucă.

Citește și: Pensie 2023: Cum poți afla ce vechime ai pe piața muncii pentru a putea ieși la pensie?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Despre taxa pe lux, inclusiv pe mașinile scumpe, Ciucă a spus că sunt „măsuri în discuție”, nefiind finalizate. Președintele Senatului a mai precizat că aceste măsuri sunt pentru o economie stabilă.

„Aici discutăm despre responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi și să facem în așa fel încât să asigurăm stabilitatea economică și funcționarea economiei, pentru că doar așa putem să menținem această linie de creștere economică a României, care, și în momentul de față, după toate evaluări, inclusiv ale instituțiilor de evaluare internaționale, se menține între 2-3% până la sfârșitul anului.

În acest moment am discutat despre reducerea cheltuielilor la apartul bugetar. E important ca măsurile să nu fie aplicate otova, fără să vedem consecințele. Avem nevoie să vedem tot ce înseamnă la nivelul administrațiillor. Am zis că e bine să vedem aceste măsuri pe tot lanțul de efecte”, a declarat Ciucă.

Citește și: Ei sunt pensionarii care vor primi tichete în valoare de 250 de lei! Ministerul Muncii a făcut anunțul