Anunt important de la ANAF pentru TOTI romanii! Se intampla de ASTAZI, 1 noiembrie

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 01:30

Desi, in ultimii cinci ani, Fiscul nu a calculate diferentele de impozit pe venit, de CAS si CASS, acesta a decis ca, incepand cu 1 noiembrie, sa trimtia decizii de impunere tuturor romanilor cu restante.

 

Potrivit Ministrului de Finainte, Eugen Teorodovici, sumele de plata vor fi communicate in noiembrie, pentru ca oamenii sa aiba timp sa isi achite datoriile pana in martie 2019. Potrivit lui Teodorovici, de la 1 ianuarie, nu vor mai fi trimise notificari scrise privind sumele datorate, aceste date urmand sa fie disponibile in sistemul electronic.

"Am anuntat inca de la inceputul acestui an ca pentru contribuabili, in ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis la timp acele decizii de impunere, fie CAS, fie CASS, fie impozit pe venit.

Si e normal sa venim la un moment zero, adica sa centralizam, sa stie fiecare cat are de platit statului. In noiembrie se comunica, notificarea pe hartie pleaca doar la aceia care nu sunt inregistrati in spatiul virtual, in sistemul electronic, la ceilalti pleaca hartia pentru ca asta este, pana la 1 ianuarie 2019. Dar oamenii nu vor avea acel terme fix de 60 de zile sa plateasca. Nu, vom spune: martie 2019, aveti de plata ce v-am spus ca aveti de platit, ca sa aratam ca statul a gresit si trebuie sa plateasca statul cand greseste.
In martie 2019, acesti romani vor avea o reducere de 10%. Oamenii vor fi sprijiniti in a face plata cu aceasta bonificatie", a spus el, potrivit adevarul.ro.