Simona Bucura-Oprescu susține că este nevoie de o soluție imediată pentru prevenirea unei posibile crize pe piaţa formării continue de personal.
Reglementările sunt menite să sprijine piața muncii
Ministrul Muncii a făcut precizări cu privire la emiterea ordinului pentru prelungirea standardelor ocupaționale, fiind una dintre cele mai importante reglementări.
Citește și: Cine sunt angajații care pot primi salarii de 9.000 de lei pe lună! Care sunt condițiile necesare
Pentru a discuta acest aspect, Simona Bucura Oprescu s-a întâlnit cu reprezentanți ai unor confederații sindicale, ai unor confederații patronale, precum şi ai Ministerului Educaţiei, ai Ministerului Investiţiilor şi Fondurilor Europene şi ai Autorităţii Naţionale de Calificare.
” În urma discuţiilor aplicate de azi am agreat ca Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Educaţiei să emită un ordin comun prin care actualele standarde ocupaţionale să fie prelungite până la data de 31 decembrie 2024, în condiţiile în care acestea îşi încetau valabilitatea la 1 septembrie 2023, respectiv 1 ianuarie 2024, după caz. Este nevoie de o soluţie imediată pentru prevenirea unei posibile crize pe piaţa formării continue de personal, iar pe termen lung este nevoie de revizuirea legislaţiei şi a unor standarde pentru ca sistemul să devină funcţional şi practic. Vom continua să lucrăm împreună pentru a stabili obiective, un calendar clar de dialog şi resurse pentru a avea o piaţă a muncii cât mai competitivă şi mai adecvată cerinţelor actuale”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Anunț important pentru cei ce beneficiază de pensiile de urmaș
Casa de Pensii a transmis că cei ce primesc pensii de urmaș trebuie să dovedească continuarea studiilor pentru anul 2023-2024, iar dovada continuării studiilor trebuie făcută până la data de 25 octombrie.
Citește și: Accesează un împrumut online, din confortul casei tale
În prima etapă, studenții trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere până la data de 25 septembrie 2023, în legătură cu intenția lor de a continua studiile.
Citește și: Ce categorii de angajați beneficiază de scutiri de impozit?
În același timp, elevii cu vârsta de peste 16 ani trebuie să dovedească faptul că își continuă studiile, furnizând o adeverință care să confirme participarea lor la învățământul liceal.
„În atenția beneficiarilor de pensie de urmaș – copii. Declarația pe propria răspundere poate fi descărcată de pe site-ul Casei de Pensii de la acest link ”, a transmis Casa de Pensii Constanța.