Anunț important din partea ministrului Finanțelor! Valoarea acestor tichete va crește de patru ori mai mult în 2024

Author: Diana Ghita

Ce tichete vor valora mai mult în 2024

Sursa: Unsplash

Pentru anul 2024 se anunță majorarea valorii unor anumite tichete. Chiar ministrul Finanțelor a transmis această veste.

Marți seară, pe 19 decembrie, Marcel Boloș a venit cu o veste foarte bună pentru români. Acesta a vorbit despre creșterea valorii unor tichete foarte importante.

Marcel Boloș a vorbit despre tichetele pentru donatorii de sânge

Oficialul a transmis că în anul 2024 donatorii de sânge vor beneficia de bani mai mulți pe tichetele aferente. Mărirea se va aplica de la 1 ianuarie, iar aceasta este una foarte mare, întrucât valoarea tichetelor va fi de patru ori mai mare decât cea inițială.

Astfel, dacă, până acum, tichetele pentru donatorii se sânge atingeau suma de 67 de lei, de la anul acestea vor ajunge la valoarea totală de 280 de lei.

„Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge – 280 de le 1 ianuarie 2024. Este anunţul cu care am încheiat ultima ediţie a Fidelis de anul acesta. Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanţare pentru ca valoare tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280”,  a

declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, citat de România TV.

De asemenea, acesta a ținut să aducă în vedere motivul pentru care majorarea este una atât de mare. Din punctul lui de vedere, persoanele care decid să doneze sunt niște eroi, care trebuie să fie recompensați pe măsură pentru fata nobilă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Poate fi văzută ca formă de stimulare pentru cei care salvează vieţi(...) Eu o văd ca formă de apreciere pentru că aleg să dăruiască viaţă celor aflaţi în nevoie. Bilanţul impresionant realizat de donatorii-investitori care s-au alăturat campaniei ”România are sânge de rocker, acum şi de investitor” în 2023 arată aşa: 15.000 vieţi salvate şi peste 522 milioane lei investiţi”, a spus Marcel Boloș.

Citește și: Ce se întâmplă cu tichetele de masă ale românilor „Aceasta este decizia angajatorului”

Ce alte facilități au donatorii de sânge

Tichetele nu sunt singurele recompense acordate donatorilor de sânge, aceștia având parte de un set întreg de beneficii:

  • Oferirea a 7 tichete de masă
  • Banii cheltuiți pe transportul în comun, în ziua donării, dacă persoana face naveta dintr-o localitate în alta pentru a dona. Spre exemplu, dacă un donator are domiciliul/reședința în localitatea Fundulea și vine la un centru din București, acestuia i se va deconta transportul în comun pe această rută, în ziua în care se duce să doneze sânge.
  • În cazul în care o persoană se duce să doneze sânge la o unitate medicală din apropiere, aceasta beneficiază de o reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun o lună întreagă.
  • Nu în ultimul rând, angajații au dreptul la o zi liberă de muncă în momentul în care donează sânge.

De asemenea, cei care donează regulat sânge pot beneficia, în mod gratuit, de administrarea unui tratament cu fier, dacă aceștia suferă de deficit de fier de la multe donări.

Citește și: Tichete de masă, transport gratuit și o zi liberă de la serviciu sau școală! Beneficiile de care se bucură românii care fac acest gest