Anunț important în legătură cu pensiile românilor: ”Legea intră în line dreaptă în Parlament” Ce spune premierul României despre noua lege

Author: Diana Bostan

Ce spune Marcel Ciolacu despre noua lege a pensiilor

Sursa: Pexels

Marcel Ciolacu a făcut un anunț important în legătură cu pensiile românilor. Acesta susține că toate aspectele referitoare la noua lege au fost clarificate.

Premierul României a făcut un anunț de ultimă oră, luni seară, în legătură cu noua lege a pensiilor. Astăzi a avut loc ședința coaliției de guvernare.

Anunț important referitor la noua lege a pensiilor

Marcel Ciolacu susține că toate aspectele referitoare la sursele de finanțare au fost clarificate în ședința Coaliției ce a avut loc luni seară. Cu alte cuvinte, legea pensiilor a intrat în Parlament.

Citește și: Noi decizii cu privire la legea pensiilor: „O pensie medie de 1900 de lei vă anunț că nu se mai poate. Este inuman” Ce a decis premierul Marcel Ciolacu

"Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție.",

a fost anunțul făcut de Marcel Ciolacu.

Premierul României a vorbit și despre necesitatea unui proiect pentru combaterea evaziunii fiscale. Marcel Ciolacu le-a promis seniorilor că pensiile vor fi indexate, iar inechitățile vor fi eliminate, așa cum a anunțat în discursurile sale precedente. Ciolacu este de părere că guvernanții ar trebui să vină cu soluții pentru creșterea încasărilor la bugetul de stat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Românii vor primi 100 de lei de sărbători

Persoanele defavorizate vor beneficia de tichete sociale în valoare de 100 de lei, cu ocazia Sărbătorii Crăciunului. Tichetele sociale vor fi oferite cetățenilor aflați într-o situație financiară precară, în baza actului de identitate în original și copie, dar și a altor documente, în funcție de categoria din care fac parte.

Citește și: 7 lucruri pe care toți românii trebuie să le știe despre recalcularea pensiilor

În această categorie de persoane se încadrează:

 

  • Pensionarii cu venituri nete de până la 1.450 de lei;
  • Cetățenii fără venituri, cu vârste de peste 60 de ani;
  • Cei care beneficiază de venit minim garantat, potrivit Legii nr. 416/2001;
  • Cei care primesc alocație de susținere a familiei, conform prevederilor Legii 277/2010;
  • Persoanele cu handicap accentuat sau grav.

Cererile pentru primirea bonurilor au început să se depună de pe 23 octombrie, iar acestea pot fi primite

până la data de 8 decembrie. Ulterior, acestea vor fi distribuite prin poștă, între 11 și 19 decembrie 2023. Măsura a fost luată de către Primăria Orașului Năvodari cu scopul de a le oferi un venit suplimentar persoanelor defavorizate, pentru cheltuielile aferente Sărbătorilor de iarnă.

Documentele pot fi depuse Luni, Marți, Miercuri și Vineri, între orele 08:30 și 12:00, iar Joi între orele 13:00 și 17:00.