Anunț important pentru copiii peste 12 ani. Se întâmplă începând de astăzi!

Author: Amalia Georgescu
Anunț oficial despre vaccinarea copiilor cu vârsta peste 12 ani
Sursa: unsplash

Campania de vaccinare anti-Covid-19 continuă în România, iar acum, autoritățile au făcut un anunț important pentru copiii peste 12 ani. Ce urmează?

Vești bune pentru copiii peste 12 ani. Dacă până acum nu se puteau vaccina împotriva noului coroanvirus, autoritățile au anunțat că vor avea această posibilitate începând cu data de 2 iunie. Cum se va face programarea în cadrul platformei de vaccinare?

Începe vaccinarea copiilor cu vârsta peste 12 ani. Ce ser va fi folosit?

Reprezentanții RoVaccinare au anunțat că începând de miercuri, 2 iunie 2021, copiii de 12 ani și peste această vârstă se vor putea vaccina împotriva noului coronavirus.

Autoritățile au menționat că programarea copiilor care fac parte din această categorie de vârstă se va face prin contul părinților, platforma de programare fiind optimizată.

În ceea ce privește serul folosit pentru copiii cu vârsta peste 12 ani, experții au decis să fie administrat vaccinul anti-Covid-19 produs de BioNTech Pfizer. Decizia a fost luată după ce au fost efectuate mai multe teste care au arătat că vaccinul este sigur pentru această categorie de vârstă și că are o tolerabilitate foarte bună, în timp ce eficiența acestuia a fost maximă.

Mai mult decât atât, cercetările făcute de specialiști au arătat că în cazul copiilor care s-au vaccinat anti-Covid-19 nu au mai existat cazuri noi de COVID-19, comparativ cu cei care nu s-au vaccinat împotriva temutului virus. 

„Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.

Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.”, au precizat reprezentanții RoVaccinare, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Premierul Florin Cîţu, despre noul obiectiv important, dupa ce tinta precedenta de 5 milioane de vaccinati pana la 1 iunie a fost ratata! "Vaccinarea a incetinit in toate tarile"

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, anunța în urmă cu mai multe săptămâni că România este pregătită pentru a începe vaccinarea anti-Covid-19 în rândul copiilor. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vaccinarea pentru această categorie de vârstă cu serul produs de BioNTech Pfizer vinerea trecută, moment în care autoritățile din România au anunțat că fac demersuri pentru a începe cât mai repede campania de vaccinare.

Premierul Florin Cîțu i-a îndemnat pe români să își vaccineze copiii, acesta fiind de părere că aceasta este singura modalitate pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus și a reveni în totalitate la normalitate. 

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă, declarații despre vaccinarea antiCOVID la copii! Cât de sigur este vaccinul pentru cei mici?