Anunt important pentru elevi! Se schimba BAC-ul! Ministrul Educatiei a facut anuntul

Author: A.I.
Actualizat: 25 nov 2020, 19:30

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat ca se gandeste sa schimbe modul in care se va desfasura BAC-ul. Schimbarea la Bacalaureat va depinde insa de consultarea publica.

”Anul acesta sub nicio forma nu se poate schimba nimic la bacalaureat. In 2016 am mai avut o consultare publica pe tema aceasta. Este prevazut in lege modul in care se organizeaza bacalaureatul. Ori, pentru a face o modificare pe structura bacalaureatului trebuie sa fie o modificare pe lege”, a precizat Monica Anisie.

Ministrul Educatiei are in vedere si o schimbare in privinta celei de a treia probe scrise, la alegere.

”Cred ca voi deschide si acest front, pentru ca mai este o problema legata de bacalaureat, pe care mi-au semnalat-o si in emailurile pe care le-am primit de la elevi. Este vorba de acea a treia proba scrisa, la alegere, in functie de profil pentru liceele tehnologice, pentru liceele vocationale. Ar trebui sa le dam posibilitatea sa-si aleaga una dintre materiile la care ei s-au specializat. Imi doresc sa deschid si acest front pentru anul scolar urmator.

Nu pentru anul acesta.Anul acesta nu se poate face nicio modificare si nici nu sunt adepta modificarilor din timpul anului scolar pentru ca mi-am dorit intotdeauna sa conturam niste decizii pentru viitor, nu in timpul anului scolar sa facem lucrul acesta”, a mai declarat Ministrul Educatiei, Monica Anisie.

La ce se va da examen incepand de anul viitor

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat o schimbare importanta la examenul de Bacalaureat.

Astfel, incepand cu anul urmator, elevii vor avea posibilitatea de a opta pentru o noua limba straina la proba de competente lingvistice: este vorba despre chineza.

"Elementul de noutate pentru sesiunea 2020 a examenului national de Bacalaureat il reprezinta aprobarea programei de examen pentru limba chineza, oferind elevilor care au studiat aceasta limba posibilitatea de a sustine proba C (evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala) la aceasta disciplina", se arata intr-un comunicat transmis vineri de Ministerul Educatiei Nationale.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Program examen Bacalaureat 2020

Iata care este programul Bacalaureatului 2020:

25- 26 mai- inscrierea candidatilor

9- 19 iunie- sustinerea probelor orale

22- 25 iunie- probele scrise

30 iunie- afisarea primelor rezultate

7 iulie- rezultatele finale.