Tichetele educaționale valorează, în total, 500 de lei și vin pe suport electronic. Banii pot fi folosiți de către părinții elevilor pentru a le cumpăra acestora haine și rechizite pentru școală.
Când vor ajunge tichetele educaționale la elevi
Acest ajutor financiar trebuia să fie distribuit începând cu luna octombrie, însă, din cauza unor proceduri care nu au fost finalizate la termen de către Ministerul Fondurilor Europene, au apărut întârzieri.
O parte dintre inspectoratele școlare din țară au primit tichetele educaționale, însă, momentan, nu se poate realiza procesul de distribuire al acestora, căci unele instituții de învățământ nu le-au ridicat, iar cele care au intrat în posesia lor nu li s-a pus la dispoziție procedura prin care trebuie să înmâneze tichetele.
În mod normal, odată ajunse în școli, respectivele vouchere trebuie să fie distribuite către beneficiari în maximum 5 zile lucrătoare, după cum se arată în ordinul comun emis de Ministerul Educației și de Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene.
„În termen de 5 zile lucrătoare de la primirea plicurilor de la Inspectoratul şcolar Județean/ Inspectoratul școlar al Municipiului București, unitățile de învățământ de stat distribuie beneficiarilor finali eligibili suporturile electronice pentru tichete sociale pentru sprijin educational și transmit Inspectoratelor școlare județene/ Inspectoratul Şcolar al Municipiului București listele de distribuție (format scanat pdf si format editabil Excel)”, conform Procedurii de distribuire a tichetelor educaționale.
Citește și: Când începe distribuirea tichetelor educaționale. Vezi școlile unde cardurile au ajuns deja
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Unele școli nu au intrat, încă, în posesia tichetelor educaționale
Instituțiile de învățământ care nu au ridicat, până acum, tichetele de la inspectoratele școlare transmit că nu au primit niciun anunț în acest sens.
„Nu avem cardurile pentru că nu ne-a spus de la Inspectorat să venim să le luăm, așteptăm să ne zică”, declară secretara unei școli din Constanța, pentru Edupedu. Nu doar în Constanța este această problemă, ci și în: Suceava, Brașov, Ilfov, și Giurgiu.
În momentul în care școlile vor înmâna respectivele ajutoare financiare, beneficiarii vor primi cardurile încărcate cu 500 de lei într-un plic pe care apare sigla Guvernului României și a Uniunii Europene și textul: „Tichet Social pentru Sprijin Educational”, „Proiect cofinanțat prin Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027”.
De asemenea, pe respectivul plic apar numele și prenumele elevului și ale reprezentantului legal/tutorelui și numele școlii, împreună cu adresa. În interiorul plicului cu cardul de tichete veți găsi și un alt plic în care se află codul PIN al acestuia.