Anunț important pentru milioane de pensionari. Ministrul Muncii anunță când vor avea loc primele majorări

Author: Diana Bostan

Anunț important făcut de Simona Bucura Oprescu

Sursa: Facebook

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a declarat că nu vor exista întârzieri în ceea ce privește plata pensiilor în luna decembrie. Ministrul vine și cu alte vești bune legate de primele majorări.

Simona Bucura-Oprescu a făcut un anunț cu privire la creșterea pensiilor în anul următor, oferind vești bune pentru milioanele de pensionari din România. Aceste declarații au fost făcute în ziua în care președintele Klaus Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor.

Vești bune pentru milioane de pensionari

Conform ministrului Muncii, primele majorări vor fi implementate în ianuarie, urmate de altele în luna septembrie, cu procentaje de creștere adaptate situației individuale a fiecărui pensionar.

Citește și: Pe ce dată intră pensiile în luna decembrie! Casa Națională de Pensii anunță că banii vor fi virați înainte de sărbători

Ministrul Muncii a asigurat publicul că vârsta de pensionare nu va suferi modificări, cu excepția cazului în care speranța de viață va cunoaște o creștere semnificativă. De asemenea, a detaliat modul în care Guvernul a contracarat creșterea obligatorie a vârstei de pensionare pentru femei.

„Este o zi importantă pentru România, pentru că președintele a promulgat noua lege a pensiilor. Reprezintă o nouă etapă, în care din 2024 venim cu o nouă lege, care aduce respect și echitate românilor și încurajează munca. Vârsta de pensionare este stabilă. Vârsta nu va crește arbitrar, nu stă în pixul unui ministru. Având în vedere speranța de viată din România la această oră, probabilitatea ca vârstă de pensionare să crească este foarte mică.

Chiar dacă creșterea vârstei de pensionare pentru femei ne-a fost impusă de PNRR, am încercat să o adaptam la specificul românesc. Anume faptul că perioada de creștere copil este vechime, iar pentru fiecare copil se scade vârsta de pensionare cu 6 luni.”, a spus Simona Bucura-Oprescu, în cadrul unei emisiuni TV.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ce se va întâmpla cu pensiile românilor în luna decembrie

Atunci când a fost întrebată dacă vor apărea întârzieri în privința plății pensiilor în luna decembrie, din cauza lipsei de fonduri sau a unei posibile greve a angajaților din subordinea Ministerului Muncii, ministrul a asigurat populația că nu există nicio preocupare în acest sens.

Citește și: Aproape două milioane de români vor rămâne fără aceste ajutoare sociale în anul 2024. Anunțul făcut de ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene

„Această reformă ne-a ajutat să renegociem PNRR și să scoatem acel procent de 9,4%. Nu vor fi întârzieri la plata pensiilor în decembrie. Colegii de la casele de pensii își doresc echitate în ceea ce privește salarizarea, dar în același timp au demonstrat că pun mai presus interesele beneficiarilor. Azi am avut întâlniri cu partenerii sociali, în prezența premierului Marcel Ciolacu, unde am stabilit ținte și un calendar de lucru.

Colegii nu își doresc doar salarii mai mari, ci și condiții mai bune de munca si modernizarea echipamentelor de lucru”, a mai spus aceasta.

Ministrul a concluzionat că "Legea dispune pentru viitor" și a subliniat importanța faptului că românii trebuie să știe că grupele de muncă au fost păstrate. Ea a adăugat că pentru categoriile de muncă în care angajatorii au plătit la BASS, drepturile nu au fost afectate, îndemnându-i să consulte legea pentru a constata că aceste drepturi sunt în continuare în vigoare. Nu în ultimul rând, a menționat că analiza a ținut cont și de bolile declarate de angajatori, menținând condițiile de muncă acolo unde s-a găsit o analiză solidă.