Anunț important pentru pensionari! Anunțul a fost făcut de Casa de Pensii azi: „A fost eliminată”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 01 aug 2023, 13:11

Anunț important pentru pensionari: „A fost eliminată obligativitatea depunerii”

Sursa: PixaBay

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a transmis un anunț extrem de important pentru pensionari. Despre ce este vorba?

Anunțul a venit din partea Casei de Pensii, iar această decizie vizează toți pensionarii. 

Ce trebuie să știe pensionarii

Așadar, potrivit unui comunicat de presă, Casa de Pensii a transmis că obligativitatea prezentării, respectiv a depunerii de pensionari a copiilor unor documente este, oficial, eliminată.

Citește și: Anunțul momentului pentru pensionari: Vor primi bani în plus la pensie din luna octombrie. Despre ce sumă este vorba?

Informare cu privire la aplicarea Legii nr. 9/2023 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative

Începând cu data intrării în vigoare a prevederilor Legii nr. 9/2023 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost eliminată obligativitatea prezentării/depunerii de către beneficiari a copiilor unor documente.

În situațiile în care legislația pe care o aplică casele teritoriale de pensii prevede că documentația necesară acordării drepturilor cuprinde și anumite copii, acestea vor fi realizate în mod gratuit de funcționarii instituției, în momentul depunerii cererii”, scrie în comunicat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Câți bani vor primi pensionarii nevoiași

O altă veste importantă este pentru pensionarii nevoiași. Aceștia vor beneficia, în luna august, de un tichet de 250 de lei în plus. Această sumă reprezintă tranșa a patra pe anul 2023, din programul „Sprijin pentru România”.

Pensionarii cu venituri mici pot utiliza acești bani pentru a cumpăra diverse alimente sau mese calde, după preferințe.

Citește și: Cine este Badea Maftei, românul care a trăit 148 de ani? Acesta a trăit cu lapte, brânză și mămăligă și a fost atent studiat de Ana Aslan

În prezent, în România există 2,46 de milioane de beneficiari de carduri pentru alimente.

Valoarea tichetelor este de 250 de lei și reprezintă un voucher social, un sprijin material ce vine în ajutorul celor mai nevoiași. Tichetul se acordă o dată la două luni, iar sumele acordate pot fi utilizate în decurs de maxim un an.

 

 


Episodul 11 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D joi, 11 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.