Anunț important pentru pensionari! Marius Budăi a spus ce se întâmplă cu voucherele sociale de 250 de lei și cu ajutorul de 700 de lei 

Author: Diana Tilă

Marius Budăi a vorbit despre voucherele sociale de 250 de lei și de ajutorul de 700 de lei, destinat pensionarilor. Iată ce a anunțat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit noi informații despre voucherele sociale de 250 de lei și despre ajutorul unic de 700 de lei, destinat pensionarilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei. 

Citeste si: Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre voucherele sociale destinate pensionarilor. Toți cei vizați trebuie să știe

Anunț important pentru pensionari! Marius Budăi a spus ce se întâmplă cu voucherele sociale de 250 de lei și cu ajutorul de 700 de lei

Întrebat despre voucherele sociale care nu au ajuns la toți românii, Marius Budăi a declarat că banii se vor da în tranșe. Ministrul a precizat că românii primesc prima dată carduri și apoi banii.

Până în prezent, peste 2 milioane de carduri au ajuns la români și peste 1,5 milioane au fost deja alimentate cu bani, a precizat ministrul.

Citeste si: Marius Budăi, anunțul momentului despre salariul minim european. Când va intra în vigoare și la cât se va ridica

„Am spus de la început că tranșele de plată sunt lunile iunie, august, octombrie și decembrie. Am fost extrem de transparent, pentru că am preferat să fac de la început adevărul gol-goluț cunoscut și anume că prima tranșă va fi mai complicată din punct de vedere al dinamicii activității.

Avem de urmărit 4 pași. Pasul unu este confecționarea cardurilor, pentru că nu existau în România 3 milioane de carduri confecționate care să aștepte o măsură a PSD sau nu.

Pasul doi este inscripționarea cardurilor cu datele cu caracter personal. Pasul trei este distribuirea lor în teritoriu către populație, iar pasul patru este alimentarea cardurilor.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Noi săptămânal, în fiecare zi de luni, primim de la Poștă confirmările livrărilor din săptămâna precedentă. Până la sfârșitul săptămânii acesteia, vom reuși să avem 2,1 milioane de carduri eliberate, deja duse la populație și în jur de 1,6 milioane alimentate, urmând ca ce se livrează săptămâna asta să fie confirmat săptămâna viitoare, iar săptămâna

viitoare să facem această alimentare”, a explicat ministrul Muncii, miercuri, 20 iulie, pentru Capital.ro.

De asemenea, Marius Budăi a explicat că pensionarii vor primi toți banii, chiar dacă primesc mai târziu cardurile. Ministrul susține că în aproximativ două săptămâni vor fi distribuite toate cardurile, iar românii vor beneficia de ajutor.

Citeste si: Vești bune pentru români! Se dau 1.000 de lei de la stat. Cine sunt beneficiarii

„Într-o săptămână, maxim două săptămâni, vom termina de livrat toate cardurile. Dacă sunt cetățeni care primesc acum în iulie cardul, nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută.

Ea va fi livrată conform graficului anunțat de Guvern, prin programul „Sprijin pentru România”. Vor fi 4 tranșe de plată, fără niciun fel de problemă. Vom ajunge în luna august, când nu vom mai avea de distribuit carduri și atunci vom face, pentru toată lumea, o singură dată plata, la o dată pe care o vom anunța public prin intermediul presei.

(…)

Pentru suma de 700 de lei… în interiorul perioadei de 1-15 iulie s-a făcut plata pensiilor. Pentru cei 3,2 milioane de seniori care s-au încadrat în această măsură, adică până în 2.000 de lei venituri, s-a făcut deja plata celor 700 de lei.

Banii au ajuns deja integral la oameni. Mai sunt cazuri izolate, unde primesc pensia cu factorul poștal și nu au fost găsiți la domiciliu.

I se lasă seniorului o informare în ușă sau în cutia poștală, după care, în graficul cunoscut, se merge la Poșta Română și se încasează pensia. (…)

Suma de 700 de lei este trecută pe cuponul de pensie separat, pentru a înțelege toată lumea care este venitul din pensie și care din sprijin”, a mai declarat, miercuri, ministrul Muncii.