Anunț important pentru pensionari! Vor primi pensia mai devreme în luna august 2023

Author: Marina Ionescu

Anunț important pentru pensionari! Această categorie de români va primi pensia mai devreme în luna august 2023

Sursa: Pexels.com

Pensionarii se vor bucura de pensii mult mai devreme. Iată când vor beneficia de bani în luna august!

Pensionarii din România vor beneficia de bani mai devreme în luna august. Iată cum vor fi virate pensiile în această perioadă!

Citește și: Anunț important pentru pensionari! Anunțul a fost făcut de Casa de Pensii azi: „A fost eliminată”

Anunț important pentru pensionari! Vor primi pensia mai devreme în luna august 2023

Românii care primesc pensie au dreptul să aleagă cum să primească banii. Astfel, pensionarii pot alege din aceste variante: fie prin Poșta Română, la domiciliul lor, fie prin virament bancar în cont curent sau pe card. 

În luna august a acestui an, pensionarii români se vor bucura de pensii mult mai devreme, deoarece bugetarii, adică și poștașii, au parte de o minivacanță de Adormirea Maicii Domnului. 

Citește și: Informații de ultimă oră pentru angajații din România! Guvernul vrea să renunțe la actualele sporuri salariale. Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu

Așadar, seniorii vor primi banii în funcție de modul în care ei au ales să fie livrate pensiile. Cei care au ales să primească pensiile prin Poșta Română se vor bucura de bani începând cu data de 1 până pe 13 august.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Dacă beneficiarii nu sunt acasă în momentul în care poștașul vine cu pensiile, aceștia trebuie să meargă la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective, pentru a-și ridica banii.

De asemenea, românii care au ales să primească bani în cont curent sau pe card vor aștepta până pe data de 12 august, cel târziu 13, având în vedere minivacanța bugetarilor, deoarece zilele de 14 și 15 sunt zile nelucrătoare.

Citește și: Este oficial! Pensiile vor fi majorate. De când vor primii seniorii mai mulți bani

Veștile bune nu se opresc pentru pensionari! Tot în luna august, cei care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.700 de lei vor primi suma de 250 de lei, bani care pot fi cheltuiți pentru a cumpăra alimente sau mese calde. 

Ultima tranșă a fost virată în luna iunie, iar în luna august urmează să fie virată a patra tranșă de 250 de lei din cele șase pe care urmează să le primească în total pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 lei.