Anunț important pentru români. Ce trebuie să știi dacă mergi în vacanță în Grecia sau Bulgaria?

Autor: B.H.

Guvernul a anunțat ieri noile măsuri care vor intra în vigoare începând cu data de 15 iunie. Ce trebuie să știi dacă mergi în vacanță în Grecia sau Bulgaria?

Având în vedere că sezonul estival s-a deschis, iar o mulțime de români obișnuiesc să își facă concediile în stațiunile din Grecia și Bulgaria, autoritățile au decis să ridice resticțiile de călătorie pentru aceste zone. Măsurile au fost anunțate ieri de către premierul României, Ludovic Orban.

Citeste si: Cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade. Unde s-a produs seismul și în ce zone s-a simțit?

Anunț important pentru români. Ce trebuie să știi dacă mergi în vacanță în Grecia sau Bulgaria?

Vești bune pentru românii care plănuiesc să meargă în vacanță în Grecia și Bulgaria. Noul val de relaxare le va permite acestora să meargă în aceste țări fără să mai fie nevoie ca la întoarcere să rămână în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Decizia a fost luată ținând cont de numărul mic de cazuri înregistrate în aceste state.

Mai mult decât atât, tot începând cu data de 15 iunie, traficul aerian va fi reluat către aceste țări, astfel că turiștii se vor putea deplasa și cu avionul către destinațiile de vacanță.

Citeste si: Cine a fost Costin Marculescu. Imagini de colectie din Liceenii

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"În cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am decis să propunem pentru hotărârea de guvern reluarea unor activităţi şi o serie de alte măsuri de relaxare. În primul rând, am să mă refer la o măsură extrem de importantă, care priveşte izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din alte ţări. Institutul Naţional de Sănătate Publică va aplica o metodologie de evaluare a nivelului de răspândire a infecţiilor de răspândire cu coronavirus în celelalte ţări.

În baza acestei metodologii se va acorda un indicator, un coeficient, privitor la nivelul de răspândire pe baza analizei numărului de infectări medii din ultimele 14 zile. Toate ţările care vor avea un coeficient sub coeficientul de 5 vor intra în măsura de exceptare de la obligaţia de izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru cetăţenii care vin din aceste ţări.

Este vorba de ţări cu un nivel redus de răspândire - Austria, Bulgaria, Grecia şi alte ţări de la nivel european unde este evident că şi în baza, ca să spun, evaluării care

este aplicată şi în alte ţări, evaluarea pe care o face INSP, o face pe baza unei metodologii care este recomandată de la nivel european. Este într-un fel normal să renunţăm la această măsură de izolare care creează probleme pentru foarte multe categorii de cetăţeni.

De asemenea, traficul aerian cu toate aceste ţări care sunt sub coeficientul de cinci, pentru care nu va mai fi necesară izolarea la domiciliu, va putea fi reluat- sigur, în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza evaluării care este făcută de INSP", a spus

premierul Ludovic Orban, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Teama de coronavirus scade prețul petrolului