Anunț important pentru români! Se dau bani în locul zilelor de concediu de odihnă, însă cu o condiție. Iată care este aceasta!

Author: Marina Ionescu

Se dau bani în locul zilelor de concediu de odihnă

Sursa: Pexels.com

Cazurile în care se compensează concediul de odihnă neefectuat! Iată ce spune legea despre acest subiect!

Angajații din România pot beneficia de bani în locul zilelor de concediu de odihnă neefectuat, însă doar cu o condiție. Iată care este aceasta.

Citește și: Aplicația pentru salarizarea personalului din învățământ a fost actualizată. Ce se întâmplă cu sumele pentru CAR?

Anunț important pentru români! Se dau bani în locul zilelor de concediu de odihnă

Românii pot beneficia de bani în locul zilelor de concediu de odihnă neefectuat numai dacă încetează contractul individual de muncă.

Concediul de odihnă anual este de minim 20 de zile lucrătoare. Însă, angajații care lucrează în condiții grele, periculoase sau vătămătoare, nevăzătorii, alte persoane cu handicap și tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de cel puțin trei zile lucrătoare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: O parte din bugetari nu vor mai beneficia de indemnizația de hrană și nici de voucherele de vacanță

Potrivit legii, în cazul încetării contractului de muncă, angajatorul trebuie să ofere salariatului, o compensare în bani pe zilele de concediu de odihnă neefectuat.

Salariații cu copii cu vârsta de până la 11 ani ar putea beneficia de telemuncă

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care salariații cu copii de până la 11 ani vor putea beneficia de telemuncă.  La câte zile vor avea aceștia dreptul?

Legea promulgată prevede că, la cerere, salariații care au în întreținere copii în vârstă de până la 11 ani, beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condițiile Legii nr.

81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepția situațiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfășurarea activității în astfel de condiții.

Citește și: Lovitură pentru angajații români din partea statului: Bugetarii nu vor primi bonuri de masă majorate

Potrivit Legii,  „la cerere, salariații care au în întreținere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condițiile  Legii nr. 81/2018  privind reglementarea activității de telemuncă, cu

modificările şi completările ulterioare, cu excepția situațiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfășurarea activității în astfel de condiții”.