Anunț important pentru români! Vârsta de pensionare ar putea să crească odată cu speranța de viață. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii

Author: Diana Ghita
Actualizat: 12 nov 2023, 12:27

Simona Bucura-Oprescu a vorbit despre vârsta de pensionare

Sursa: Facebook Simona Bucura-Oprescu; Shutterstock

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că vârsta de pensionare va crește peste 65 de ani doar în cazul în care crește și rata speranței de viață.

Ministrul Muncii le-a garantat românilor faptul că vârsta de pensionare nu va crește arbitrar. Aceasta a explicat că cetățenii vor putea ieși la pensie la 65 de ani, potrivit prevederilor noii legi a pensiilor.

Ministrul Muncii a făcut un anunț important

Simona Bucura-Oprescu a venit cu acest element de referință în scopul de a proteja interesele românilor.

Aceasta a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a elimina creșterea arbitrară a vârstei de pensionare, până la 70 de ani.

Astfel, vârsta de pensionare va depăși 65 de ani doar în cazul în care speranța de viață în România va crește.

„Garanția noastră pentru români este că am venit cu un parametru, un element de referință care să le protejeze interesul, adică, vârsta de pensionare nu crește decât dacă crește și speranța de viață.

Deci, doar în cazul în care crește speranța de viață, va crește și vârsta de pensionare. Ceea ce este o garanție a noastră.”, a transmis ministrul Muncii, la Digi24, vineri seară.

Simona Bucura-Oprescu, și-a exprimat convingerea că prin decizia de a nu majora vârsta de pensionare la 70 de ani, a luat măsuri pentru a proteja interesele românilor.

Citește și: Când intră pensiile pe card în decembrie 2023? Anunțul făcut de șeful Casei Naționale de Pensii

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Simona Bucura-Oprescu a vorbit despre creșterea speranței de viață în România

De asemenea, aceasta a subliniat importanța contribuției fiecăruia la creșterea speranței de viață, evidențiind că, din păcate, acest aspect se reflectă inclusiv în sistemul de pensii.

„Am considerat că protejăm interesele românilor, nevenind cu o creştere a vârstei de pensionare până la 70 de ani. Fiecare dintre noi constatăm care este speranţa de viaţă astăzi.

Ceea ce este important să facem este să contribuim de aşa manieră încât speranţa de viaţă să fie mai mare şi să ştiţi că asta vedem inclusiv din pensii, din păcate. Pot să le spun românilor că, în acest moment, vor ieşi la pensie la 65 de ani.”,

a declarat ministrul Muncii, pentru sursa citată.

Orice persoană își dorește creșterea speranței de viață. Acest indicator, prezent în Aging Report, oferă informații despre durata de viață a populației într-o anumită țară.

„Fiecare dintre noi ne dorim creșterea speranței de viață. Creșterea speranței de viață este un indicator pe care îl găsim în Aging Report și care indică, după cum și spune, care este speranța de viață dintr-o țară.”,

a mai spus Simona Bucura-Oprescu.

Citește și: Noua Lege a pensiilor, aprobată de Guvern! Ce prevede actul normativ

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.