Anunț important pentru românii cu buletinele expirate! Ce trebuie să facă aceștia după ce se scoate starea de alertă

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 07 dec 2022, 07:50

Anunț important pentru românii cu buletinele expirate! Ce trebuie să facă aceștia după ce se scoate starea de alertă

Sursa: actenecesare.info

Mâine, 8 martie 2022, starea de alertă va fi scoasă din România, astfel că cei care au buletinul expirat trebuie să-l reînnoiască.

Starea de alertă va fi scoasă mâine din România. Așadar, odată cu ea, nu vom mai avea restricții, iar lumea va reveni încet-încet la normal.

Starea de alertă se scoate din România mâine. Ce trebuie să facă cei care au buletinele expirate

Potrivit autorităților, pe timpul pandemiei de COVID-19, documentele expirate erau în continuare valabile, dar începând cu 9 martie, toate aceste documente vor mai fi valabile maxim 90 de zile, după care vor trebuie reînnoite.

Citeste si: Bilanț coronavirus 7 martie 2022: Vești bune! Valul 5 pare să se ducă! Număr scăzut de cazuri noi și decese în ultimele 24 de ore

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De mâine, starea de alertă nu va mai fi prleungită. Klaus Iohannis a transmis că unele restricții vor fi eliminate. Priintre măsurile de relaxare se numără următoarele:

  • certificatul verde nu mai este obligatoriu în instituțiile publice, centre comerciale, restaurante etc.;
  • masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aer liber;
  • se va permite organizarea evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane;
  • limita de persoane crește de la 30% la 50% din capacitatea maximă a spațiului, nu vor mai exista restricții de interval orar pentru concerte în aer liber, competiții sportive, instituții de spectacole etc.

Citeste si: Adio, mască de protecție în aer liber! Restricțiile care ar urma să fie ridicate în următoarea perioadă

Românii trebuie să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor la care sunt repartizați cu domiciliul sau reședința, pentru a cere punerea în legalitate cu un act de identitate.

Cei care nu respectă măsurile vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 40- 150 lei, fără posibilitatea plății parțiale în 48 de ore a jumătate din minimul sumei prevăzute.