Începând cu 27 aprilie 2022, șoferii pot fi anunțați prin e-mail care este termenul de expirare al rovinietelor, potrivit Ordinului MTI nr. 365/2022 în Monitorul Oficial. Ordinul este valabil doar pentru rovinietele care au valabilitate de 30 de zile sau mai mare de 30.
Șoferii pot fi notificați prin e-mail de termenul de expirare al rovinietelor care au valabilitate de minim 30 de zile
„Distribuitorii au obligația de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de utilizare și emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicații dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei”, se arată în ordinul MTI.
Citeste si: Cât costă rovinieta în 2022 și ce pățesc șoferii care circulă fără aceasta pe drumurile naționale
Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că mașinile care sunt oprite pe trecerile de pietoni, spațiile verzi, sau care blochează parcările de reședință ori care nu lasă suficient spațiu pe trotuar pentru pietoni vor fi ridicate. Măsura a fost aplicată de pe data de 5 aprilie 2022.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
De asemenea, șoferii care vor să își recupereze mașina trebuie să achite 425 de lei în primele 24 de ore, iar amenda se va majora cu 25 de lei pentru fiecare zi în care nu este ridicată.
Vor mai fi ridicate și mașinile oprite pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, sau pe piste de biciclete special amenajate, transmite capital.ro.
Citeste si: România înregistrează cele mai mari creșteri de prețuri din ultimii 10 ani: ”Ne-a adus la sapă de lemn”
„Atenție, șoferi! De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1. Este vorba de autoturisme staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spații verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate etc”, a declarat Clotilde Armand.
Sursă: capital.ro.