Anunț important pentru toți elevii! Ministrul Educației a dezvăluit cum vor veni copiii la școală din 5 mai: ”Pierderile sunt foarte mari, orice măsuri de recuperare sunt binevenite”

Autor: Ana Dinu
Toti elevii trebuie sa stie!

Elevii vor reveni în bănci din 5 mai, după vacanța de Paște, însă cu excepția celor din anii terminali care se reîntorc la școală din 10 mai, a precizat ministrul Educației.

Veste importantă pentru toți elevii, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, cum vor veni copiii la școală din 5 mai. Acesta a precizat că elevii din anii terminali se întorc la școala din 10 mai.

Cum vor veni elevii la școală după vacanța de Paște

Elevii se întorc la școală din 5 mai, însă nu și cei din anii terminali. Elevii care susțin anul acesta examenul de Bacalaureat și pe cel de Evaluare Națională se întorc la școală din 10 mai.

"Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri.

Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete.”,
a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat și perioada în care vor fi susținute examenele finale de către elevii de clasele a VIII-a și a XII-a.

”În 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate.", a mai spun Sorin Cîmpeanu. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că pentru școlile speciale este foarte importantă prezența fizică la cursuri. Acesta a explicat că este vorba de 27.750 de elevi, mare parte dintre ei sunt cu tulburări, inclusiv din spectrul autist, care au mare nevoie de pregătire în format fizic.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a: „Ministerul Educației a...” Ce urmează după Paște?

Sorin Cîmpeanu, pierderile provocate de criza sanitară sunt foarte mari

Totodată, ministrul a mai precizat că pierderile provocate de criza sanitară sunt ”foarte mari și neuniforme și pot fi recuperate cu greu", astfel că "orice măsură care vizează recuperarea acestor pierderi este binevenită".

"Programul de ore remediale, care s-a putut derula inclusiv în vacanță, care presupune implicarea a 250.000

elevi e necesar, dar nu suficient, de aceea e necesară prezența fizică. Am propus extinderea acestui program pentru anul școlar 2021 – 2022. Cei din clasele terminale nu vor mai putea beneficia de acest program", a adăugat ministrul Educației.

Sorin Cîmpenu a subliniat că riscurile nu pot fi eliminate în totalitate, dar prin respectarea măsurilor de prevenție se pot ține sub control.

În ceea ce privește testarea în școli cu teste noninvazive, ministrul a spus că a propus în comitetul de joi această inițiativă către Minsiterul Sănătății. El a sublinitat că este o măsură care s-a luat și în școlile din Italia, Germania, Franța. 

"Aceste teste sunt utilizate în școli, trebuie validate ulterior prin teste PCR, dar sunt importante. E vorba de testarea elevilor cu simptome specifice și a elevilor contacți ai unor persoane confirmate. Guvernul va analiza și va decide", a spus ministrul.