Anunț important pentru toți pensionarii din România! Marcel Ciolacu a spus ce se întâmplă până pe 31 august

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 08 aug 2023, 17:53

Marcel Ciolacu a făcut un anunț important pentru români! Iată ce se întâmplă până pe 31 august.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat pe pagina sa de Facebook că România nu va intra în recesiune. Însă, oficialul a precizat că trebuie să mai treacă un hop cu privire la deficit.

Citește și: Cresc pensiile românilor: Cu cât se vor majora acestea din 2024?

Anunț important pentru toți pensionarii din România! Marcel Ciolacu a spus ce se întâmplă până pe 31 august

Marcel Ciolacu a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României va fi renegociat până la data de 31 august. 

„Vom renegocia PNRR până pe 31 august pentru a reprioritiza proiectele de care România are cu adevărat nevoie – nu ce au visat noaptea nepricepuții care au lăsat cel mai mare deficit bugetar din istoria modernă a țării”, spune Marcel Ciolacu pe Facebook.

Totodată, Marcel Ciolacu a anunțat că procentul de 9,4% din PIB trebuie scos din PNRR, deoarece consideră că acest procent este unul „aberant”.

Premierul a mai transmis, marți, că ar fi o greșeală să nu „luăm anumite măsuri, în acest moment”, greșeală pe care el nu și-o asumă sub nicio formă.

Citește și: Vești bune pentru români! Prețurile alimentelor de bază au scăzut cu până la 34%. Cât costă astăzi, 4 august 2023, un litru de lapte?

„Trebuie să scoatem acel procent aberant de 9,4 din PIB legat de cheltuielile cu pensiile, să negociem cum vom închide jalonul cu pensiile speciale și să reformăm administrația de stat!
Ar fi o greșeală pe care eu nu mi-o asum sub nicio formă ca noi să nu luăm anumite măsuri, în acest moment, când trebuie luate, mai ales în zona bugetară ”, continuă prim-ministrul României și liderul Partidului Social-Democrat (PSD).

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Marcel Ciolacu a precizat că România va avea parte de o creștere economică, dar mai spune și că România nu va intra în recesiune.

„Noi avem creștere economică și vom avea creștere economică! România nu intră în recesiune, dar are un moment de depășit în ceea ce privește asumarea deficitului”, mai spune premierul.

De altfel, prim-ministrul României a mai notat pe pagina sa de Facebook că, în cazul în care acest lucru nu se înțelege, atunci își va da demisia din funcție.

„Dacă nu se înțeleg aceste lucruri eu îmi pun mandatul pe masă și ne întoarcem la români, fiindcă românii au întotdeauna dreptate!”, a fost mesajul de pe rețelele de socializare al lui Marcel Ciolacu.