Anunt INGRIJORATOR! Obiceiul zilnic care AFECTEAZA sanatatea mintala a copiilor nostri

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 04 nov 2018, 12:26

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca dispozitivele mobile pot deveni un adevarat pericol pentru sananatea celor care le folosesc in exces.

Studii recente scot la iveala impactul negativ pe care il au mai ales asupra sanatatii tinerilor. Potrivit cercetatorilor americani de la Universitatea San Diego si Universitatea Georgia, doar o ora petrecuta in fata smartphone-urilor sau a tabletelor ii fac pe tineri si pe adolescenti sa devina anxiosi si depresivi.

Specialistii sutin ca tinerii putin stabili emotional, dar si copiii sub 10 ani sau cei mai tineri, sunt cei mai expusi acestor riscuri.

In contextul acestor concluzii, jurnalistii britanici au facut un experiment in randul tinerilor si au descoperit ca acestia petrec cel putin 5 ore pe zi in fata dispozitivelor mobile., ceea ce este de-a dreptul ingrijorator.

Oamenii de stiinta recomanda profesorilor sa reduca timpul pe care copiii il petrec pe internet si sa ii indemne sa isi gaseasca alte activitati mai sanatoase pentru a-si consuma energia si a-si umple timpul liber.