Anunț îngrijorător pentru români! Când va fi introdusă taxa auto pentru reducerea poluării și cât vor plăti șoferii pentru aceasta

Author: Lavinia Medrea

Anunț îngrijorător pentru români! Când va fi introdusă taxa auto pentru reducerea poluării și cât vor plăti șoferii pentru aceasta

Sursa: PixaBay

O nouă taxă auto s-ar putea introduce în România, motiv pentru care șoferii români sunt îngrijorați. Iată despre ce este vorba.

Dan Vardie, președintele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), a explicat ce crede el despre noua taxă auto care urmează să fie introdusă. Acesta a explicat că noua taxă va fi foarte bunp pentru reducerea poluării și va crește numărul cererilor pentru programele Rabla și Rabla+. Partea bună este că introducerea acestei taxe va fi făcută treptat.

Când va fi introdusă taxa auto pentru reducerea poluării

„Aș recomanda o implementare a acestui program într-o zonă de multianual, adică treptat. Să înțelegem cu toții că acela e drumul, iar oamenii să înțeleagă că totuși te gândești la buzunarul lor, la posibilităților lor. Oricum vom fi agresați de costurile energetice, cu atât mai mult nu trebuie să agresăm oamenii cu alte taxe și impozite”, a declarat Dan Vardie.

Citeste si: Când începe programul Rabla 2022. Ministrul Tanczos Barna a făcut anunțul

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„În situația parcului auto al României, care a devenit foarte mare, ne ducem spre 8 milioane de autoturisme înmatriculate. Nu e puțin raportat la populație. Aproape 50% din acest parc auto conține autovehicule cu o vechime de peste 15 ani”, a mai spus acesta. Dan Vardie crede că, până în 2024, vârsta medie va fi de 18 ani, iar singura modalitate pentru a descuraja oamenii să mai păstreze mașini vechi sau să le cumpere la mâna a doua este ca cei cu mașini mai vechi de 15 ani să plătească pentru asta.

Citeste si: Impozit auto 2022. Cât trebuie să plătești în funcție de motorizare de la 1 ianuarie 2022

Deși ministrul Mediului a declarat că o nouă taxă auto nu va fi introdusă în 2022, ci în 2023, probabil, angajamentul României prin Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) este de a scoate, până în 2025, aproximativ 250.000 de mașini cu o vechime de peste 15 ani din circulație.

„Statul a cheltui foarte mulți bani pe programul Rabla și Rabla+ și nu au fost scoase suficient de multe mașini. Introducerea acestei taxe poate să ajute programele Rabla și Rabla+ și implicit și atingerea țintei până în 2025”, a mai transmis Dan Vardie.