Anunț oficial! Ce se întâmplă cu școlile din București? Prefectul Capitalei: "Se poate întâmpla și mâine!"

Author: Amalia Georgescu
Anunț oficial despre funcționarea școlilor din București
Sursa: PixaBay

Pentru că numărul persoanelor care se infectează cu coronavirus este în creștere, nu sunt deloc puțini cei care s-au întrebat dacă autoritățile iau în calcul închiderea școlilor din București. Prefectul Capitalei, dar și ministrul Educației au lămurit situația.

Școlile din România s-au redeschis la începutul lunii februarie, însă creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus a dus la închiderea mai mult unități de învățământ pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Ce se întâmplă cu școlile din București?

Anunț important pentru elevi și părinți. Se închid școlile din București?

Cu toate că în Capitală rata de infectare cu COVID-19 este în creștere, autoritățile dau asigurări că, în momentul de față, nu este luată în calcul închiderea școlilor din București.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că unitățile de învățământ vor rămâne deschise până când Capitala va atinge pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. 

„Nu văd de ce s-ar pune în discuție luni, 15 martie, închiderea tuturor școlilor din București, atâta vreme cât suntem, și sperăm cu toții să rămânem, departe de pragul de 6/1000 în București. Până la pragul legal stabilit de 6/1.000,

în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor.

În același timp, îndemn încă o dată la prudență, la respectarea tuturor regulilor și la susținerea campaniei de vaccinare, pentru a face tot posibilul astfel încât să nu se atingă pragul de 6/1.000- rată de infectare.”, a scris pe facebook Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a ținut să sublinieze că nu vor fi închise școlile din București, cu excepția acelor unități de învățământ unde numărul de infectări cu COVID-19 este mare și se impune această măsură. Deși au existat zvonuri referitoare la o ședință care ar urma să aibă loc pe 15 martie și în care ar trebui să se decidă închiderea tuturor școlilor din București, prefectul Capitalei a dezvăluit că informația este falsă și că autoritățile nu au programat o astfel de întâlnire.

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă, despre relaxarea restricțiilor! Medicul a spus clar ce ne așteaptă

„Nu este programată nicio ședință pentru mâine (luni – n.r.). Săptămâna trecută au fost ședințe de Comitet de Urgență punctuale pentru școli, așa cum prevede și Ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății: în momentul în care apar cazuri de COVID în unele școli, DSP propune suspendarea cursurilor.

Lucrurile de genul acesta sunt cotidiene. Se poate întâmpla și mâine, de exemplu, ca DSP să propună închiderea unei școli unde sunt cazuri de COVID, dar acum, în momentul acesta, nu este programată niciun fel de ședință și în niciun caz nu a fost programată vreo ședință prin care să se dispună suspendarea cursurilor pentru toate școlile. Nu! Rămânem în scenariul pe care îl știm cu toții.”, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit libertatea.ro.

Astfel, școlile din București vor rămâne deschise în continuare, dar vor fi respectate toate regulile de igienă și distanțarea socială.

Citeste si: Se întâmplă în luna martie! Premierul României, anunț de ultimă oră: „Până la finalul lunii...”